З архіву ПУ. Бережіться! Вживання популярного продукту збільшує ризик смерті

У дослідженні взяли участь майже 3 тисячі осіб віком від 30 до 54 років з гіпертензією (підвищення артеріального тиску).

Ілюстрація: 4mama.ua

Американські дослідники з жіночих лікарень Брігхем у Бостоні встановили, який популярний продукт підвищує ризик передчасної смерті, повідомляють Патріоти України.

За допомогою різних методів, у тому числі аналіз сечі, визначалася кількість спожитої солі впродовж 24 годин за кілька днів. Такі дані дозволили вченим визначити рівень надходить в організм солі.

Експеримент тривав протягом 24 років, за цей час померли 272 людини. Вчені встановили прямий зв'язок між кількістю споживаної солі і ризиком смерті.Дослідження показало, що при діапазоні 1200-9000 міліграм хлориду натрію в день найнижчий рівень споживання був найбезпечнішим.

Метод золотого стандарту виявив прямий лінійний зв'язок між збільшенням споживання натрію та збільшенням ризику смерті.

Мрії Жуля Верна та реальність: Науковці розповіли, чи реально прокласти тунель з одного боку Землі на протилежний, подолавши величезний тиск і дуже високі температура

середа, 24 грудень 2025, 13:01

Ідея пробити тунель від одного боку Землі до іншого — класичний сюжет наукової фантастики. Проте сучасна наука однозначно стверджує: реалізація такого проєкту неможлива через фізичні та технічні обмеження. Про це йдеться у матеріалі наукових досліджень...

У Львові помер легендарний український телеведучий

середа, 24 грудень 2025, 12:52

На 78-му році життя помер багаторічний ведучий Львівського обласного державного телебачення, справжній символ регіонального ТБ Петро Остапишин. Про смерть телеведучого повідомив його колега та директор Львівського державного Палацу естетичного вихованн...