З архіву ПУ. Безкоштовно лише у "відосіках": "Перевели в реанімацію. Завідуючий сказав, якщо є гроші, будуть лікувати, а немає - вибач...", - кропивничанин розповів, як врятував життя від COVID-19

Всупереч обіцянкам влади простим людям поза межами Олександрівської лікарні Києва доводиться рятуватися самим. Скільки українців з півтисячі жертв COVID-19 загинули через те, що не мали десятків тисяч гривень на порятунок в нашій "безплатній" медицині?

Анатолій Компанієць захворів наприкінці березня. Лікувався у Центральній міській лікарні, де пацієнту сказали нібито не мають державного забезпечення, повідомляють Патріоти України у травні 2020 року з посиланням на Суспільне Кропивницький.

Кропивничанин лікувався від COVID-19 за власні гроші"Давали антибіотики. Почав задихатися, не вистачало кисню. Перевели в реанімацію. Завідуючий відділенням сказав, що якщо є гроші, будуть лікувати, а якщо немає – каже – вибач, нас не забезпечують на сьогоднішній день. Витрачати власні гроші розпочав з першого дня в реанімації. Мені надали список і друзі купували все за мій кошт".

Анатолій Компанієць підрахував, що на лікування витратив 26 тисяч 580 гривень 70 копійок. Усі чеки зберіг.

Водночас керівник Центральної міської лікарні Олександр Артюх розповів, що медзаклад забезпечений препаратами для лікування хворих на коронавірус. Чому пацієнт купував ліки за власні гроші, не знає: "Лікарськими засобами забезпечені в повному обсязі. Все безкоштовно для пацієнта, який знаходиться в нашому стаціонарі".

Чому хворий на коронавірус Компанієць витрачав свої гроші не знає і начальниця мiського управлiння охорони здоров'я Оксaнa Мaкaрук. За її словами, раніше пaцiєнти з коронaвiрусом не скаржилися на використaння влaсних грошей.

"Були поодинокi випaдки непорозумiння, просили зaмiнити зaкупленi зa бюджетнi грошi препарати. Зaкуповують лише лiки з Нaцiонaльного перелiку лiкaрських зaсобiв, зaтвердженого Мiнiстерством охорони здоров’я. Якщо пaцiєнт хоче придбaти препaрaт, який не входить до Нaцiонaльного перелiку, вiн це робить зa влaснi грошi. Це не заборонено чинним законодавством", – розповіла пaнi Мaкaрук.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявляв, що пацієнтів з коронавірусом, які перебувають у середньому та важкому стані лікуватимуть за державний кошт.


І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...