З архіву ПУ. Біля бару: Чоловік знайшов стародавній скарб вартістю 3,6 млн гривень

Британцеві Люку Махоні та його друзям вдалося відкопати 1061 монету, викарбувану в XV-XVII століттях.

40-річний шукач скарбів Люк Махоні та двоє його друзів з англійського графства Саффолк знайшли біля бару The Lindsey Rose стародавній скарб – 1061 срібну монету, викарбувану у XV-XVII століттях. Про це в серпні 2020 року повідомила місцева газета East Anglian Daily Times, зазначають Патріоти України.

За словами Махоні, власники закладу дозволили йому обстежити прилеглу територію з металошукачем. Першою знахідкою британця виявилися монети: золота і шість пенсів. Після невеликої перерви його приятелі почали знаходити монети по всій території.

Упродовж наступних трьох днів шукачі скарбів ретельно досліджували ділянку бару. "Я провів там три дні – не спав. Ночами сидів в машині й стежив, щоб ніхто не пробрався на територію за скарбом. Навіть зараз я трохи хвилююся", – розповідає Люк.

У результаті чоловікам вдалося відкопати 1061 срібну монету, викарбувану у XV-XVII століттях.

"Вони були всюди. У якийсь момент я почув потужний сигнал і подумав: "Ось воно". Ми почали копати і побачили горщик. Відчуття, коли вибираєш бруд і бачиш монети, неймовірне", – згадує Махоні.

Вартість знайдених монет на аукціоні може досягати 100 тисяч фунтів стерлінгів (3,6 млн гривень), стверджує експерт Найджел Міллс.

Новий скандал: На Закарпатті жінки напали на військових (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:14

19 квітня на Закарпатті стався черговий конфлікт між місцевими жителями та представниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про ситуацію розповіли у Закарпатському обласному ТЦК, передають Патріоти України. Там ...

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...