
Багато господинь цікавляться, що ж можна приготувати з оселедця, крім традиційного новорічного салату "Шуба". На це питання знає відмінну відповідь переможець кулінарного шоу "МастерШеф" Євген Клопотенко. Він пропонує попрощатися зі стереотипами і приготувати оселедець з буряком і печеною грушею. Спробуйте, вам сподобається, передають Патріоти України.
Закуска з оселедцем робиться дуже просто і для її приготування вам знадобиться всього 15 хвилин, а вийде у вас 4 порції святкового частування.
Що потрібно взяти для закуски
Рецепт приготування по кроках
Візьміть буряк середніх розмірів, помийте його, загорніть у фольгу і покладіть в духовку. Час готовності залежить від розміру овоча, зазвичай це 60-90 хвилин. Можете і відварити буряк, але запечений смакує краще. Почистіть і наріжте тонкими шматочками.
В'ялені або копчені груші залийте окропом на 15-20 хвилин, вони повинні стати м'якими і набрякнути. Груші наріжте невеликими кубиками. Вони додадуть закусці незвичайний аромат.
Філе оселедця наріжте тонкими смужками, а потім дрібними кубиками. На кожен слайс буряків викладіть по 1 чайній ложці дрібно порізаного оселедця. Викладіть кубики груші та насіння льону на буряки з оселедцем. Тепер побризкайте на ароматне блюдо рослинну олію і прикрасьте гілочками кропу. Все готово. Смачного!
Євген Клопотенко пропонує приготувати закуску з оселедця (фото: klopotenko.com)
Британські науковці розробили білковий гель, який здатен самостійно відновлювати пошкоджену зубну емаль. Речовина заповнює тріщини на поверхні зуба, стимулює природне відновлення та зміцнює структуру емалі, запобігаючи появі карієсу, передають Патріоти...
В Україні все більше жінок опановують професії, які раніше вважалися "чоловічими" - серед найпопулярніших нині верстатниці деревообробних верстатів, операторки котелень та трактористки. Найактивніше такі спеціальності освоюють у Івано-Франківській, Жит...