З архіву ПУ. Чоловік затіяв вдома ремонт і знайшов за стіною "привіт" з XIV століття - щасливчику важко не позаздрити (фото)

Житель іспанського міста Убєда Хуан Франсіско планував зробити ремонт в своєму будинку, але навіть не підозрював, до чого призведе ця затія. Демонтувавши одну зі стін, чоловік виявив унікальну знахідку, про існування якої не міг і припустити, передають Патріоти України.

Виявляється, за стінами його апартаментів роками ховався фасад старої лікарні Святого Георгія, побудованої в XIV столітті, пише місцеве видання Ideal. Виявивши історичну цінність, власник будинку припинив всі ремонтні роботи і повідомив про знахідку місцевій владі.

Справа в тому, що відповідно до закону про історичну спадщину, такі випадкові знахідки дають право отримати від держави грошову винагороду - половину вартості, яка при юридичній оцінці приписується знайденим об'єктам.

Ось тільки компенсації Хуану довелося чекати цілих чотири роки. У 2016 році Франсиско розповів про те, що знайшов у своєму будинку старовинний шедевр, і тільки в 2020-му суд визнав право власника будинку на грошову винагороду. Як тільки пам'ятник культури буде оцінений, чоловік отримає половину вартості.

Фасад старої лікарні Святого Георгія є творчістю архітектора епохи Відродження Андреса де Вандельвіра, відповідального за найважливіші будівлі Убєда і Баєса - міст Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Врятувати не вдалося: Наречена трагічно загинула на власному весіллі

четвер, 18 квітень 2024, 7:59

Новоспечена дружина трагічно загинула на власному весіллі всього через декілька годин після того, як сказала "так".Про це пише Daily Star, передають Патріоти України. 38-річна Елісанжела Газано впала в басейн після того, як, як повідомляється, танцюва...

Без зарплат та відпусток: Стало відомо, на яких умовах в Україні мобілізовуватимуть ув'язнених

четвер, 18 квітень 2024, 7:44

У березні в парламент внесли проєкт закону щодо мобілізації засуджених, а тиждень тому Рада ухвалила його у першому читанні. Про подробиці документу в ефірі "Радіо Свобода" розповіла народна депутатка Олена Шуляк, передають Патріоти України. За її сло...