З архіву ПУ. "Давай, до свидания!": Фінські хокеїсти не пустили Росію у фінал Чемпіонату світу (відео)

У суботу, 25 травня 2019 року, на майданчику 10-тисячного Зимового палацу імені Ондрея Непела в Братиславі визначився перший фіналіст 83-го за рахунком чемпіонату світу з хокею.

Вісім років тому на цій же арені в Братиславі збірна Фінляндії теж в півфіналі світової першості розгромила росіян - 3:0 і в підсумку завоювала свої останні на сьогоднішній день золоті медалі, передають Патріоти України.
Збірна країни-агресора всіма силами прагнула помститися «суомі» і відсвяткувати свій дев'ятий поспіль успіх на ЧС-2019. Тільки ось у фінів з цього приводу була своя думка. Завдяки єдиній в матчі шайбі, забитій в третьому періоді, підопічні Юккі Ялонена вибили Росію з турніру і вперше з 2016 року зіграють у фіналі ЧС (тоді сіверяни поступилися у вирішальному матчі Канаді).

Другий фіналіст визначиться в матчі Канадою і Чехією.

Новоспечений чемпіон світу (у 2017 і 2018 роках на вершину піднімалися шведи) і володар «бронзи» світової першості стануть відомі в неділю, 26 травня.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...