З архіву ПУ. Дільничних в Україні замінять шерифи: У МВС анонсували гучну реформу

У Україні реформують інститут дільничного - його поступово будут заміняти поліцейські громади, які працюватимуть за аналогією з шерифом. Про це у серпні 2020 року розповів радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Володимир Мартиненко. Поліцейський постійно перебуватиме в громаді, передають Патріоти України.

"Поліція – це не тільки патрульна, це всі підрозділи, які є в системі Національної поліції, в тому числі і дільничні поліцейські. Зараз у нас запускається така нова форма – поліцейський офіцер громади, і з часом вона прийде на заміну дільничним офіцерам поліції, а дільничні у нас зараз так само працюють", – сказав він.

За словами Мартиненка, поліцейський громади буде працювати як шериф: постійно перебувати в громаді, співпрацювати з нею і отримувати від неї частину фінансування. "Поліцейський офіцер громади буде постійно перебувати на території громади та повністю з нею співпрацювати. І тут фінансування в тому числі лягає на громаду. Це по аналогії – місцевий шериф, який постійно з усіма спілкується", – розповів він.

Дуже хотів до армії?: На Тернопільщині чоловік із відстрочкою від мобілізації розбив двері ТЦК

неділя, 8 вересень 2024, 14:28

Чоловік, що має відстрочку від мобілізації, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, розбив склопакет дверей Тернопільського обласного ТЦК та СП, намагаючись у такий спосіб приєднатися до Збройних сил України. Про це повідомив Тернопільський обласни...

З нагоди 40-річчя шлюбу: Порошенко привітав дружину та показав фото з весілля

неділя, 8 вересень 2024, 13:28

П'ятий президент України Петро Порошенко у неділю, 8 вересня, привітав свою дружину Марину Порошенко з 40-ю річницею шлюбу і показав фото з їхнього весілля. Про це експрезидент написав на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України. "Ми з Ма...