З архіву ПУ. Дуже смачно! Як приготувати квашену капусту в банці (рецепт)

Цей рецепт квашення капусти ідеально підходить для умов міської квартири - приготували одну порцію і зберігайте в холодильнику, місця займає небагато і під рукою завжди смачна і відмінна закуска. Капуста виходить хрусткою, соковитою і, як правило, з'їдається дуже швидко, повідомляють Патріоти України.

Інгредієнти:

- капуста білокачанна 2,5 кг;

- морква 1 шт. (150 г);

- лавровий лист 2 шт.;

- запашний перець горошком 5-6 шт.;

Для розсолу:

- вода 1 л.;

- сіль 1,5 ст. л.;

- цукор 1,5 ст. л.

Приготування:

1. Шинкуємо капусту.

2. Натираємо на крупній тертці моркву і додаємо до капусти.

3. Розламуємо на шматочки лавровий лист, додаємо запашний перець горошком і все перемішуємо.

4. Тісно вкладаємо капусту в 3-х літрову банку.

5. Готуємо розсіл: воду з сіллю і цукром доводимо до кипіння і залишаємо остигати.

6. Заливаємо капусту остиглим розсолом і залишаємо в теплому місці.

7. У процесі бродіння капусту потрібно проколювати виделкою для виходу вуглекислого газу. Рекомендовано банку ставити в широку ємність, тому що розсіл з банки може витікати.

8. На третій день капуста готова, закриваємо банку кришкою і відправляємо зберігатися в холодильник.

Смачного!

Джерело: chef.com.ua

Прикордонник відмовився захищати Вовчанськ: Стало відомо, як його покарав суд

четвер, 22 травень 2025, 9:20

У Чугуївському районі Харківської області прикордонника покарали за відмову вирушити на бойову позицію під час воєнного стану. Суд вирішив не призначати йому тюремне ув’язнення. Про це йдеться у вироку суду, опублікованому в Єдиному державному реєстрі ...

Частину субсидії можна втратити: Ось хто отримає менше грошей влітку

четвер, 22 травень 2025, 8:45

Для багатьох українців житлова субсидія — це вагома підтримка, яка залишається актуальною навіть після завершення опалювального сезону. Однак на літній період її автоматично призначають не всім, а отже частині населення потрібно поквапитись, аби не зал...