З архіву ПУ. Дуже смачно! Як приготувати квашену капусту в банці (рецепт)

Цей рецепт квашення капусти ідеально підходить для умов міської квартири - приготували одну порцію і зберігайте в холодильнику, місця займає небагато і під рукою завжди смачна і відмінна закуска. Капуста виходить хрусткою, соковитою і, як правило, з'їдається дуже швидко, повідомляють Патріоти України.

Інгредієнти:

- капуста білокачанна 2,5 кг;

- морква 1 шт. (150 г);

- лавровий лист 2 шт.;

- запашний перець горошком 5-6 шт.;

Для розсолу:

- вода 1 л.;

- сіль 1,5 ст. л.;

- цукор 1,5 ст. л.

Приготування:

1. Шинкуємо капусту.

2. Натираємо на крупній тертці моркву і додаємо до капусти.

3. Розламуємо на шматочки лавровий лист, додаємо запашний перець горошком і все перемішуємо.

4. Тісно вкладаємо капусту в 3-х літрову банку.

5. Готуємо розсіл: воду з сіллю і цукром доводимо до кипіння і залишаємо остигати.

6. Заливаємо капусту остиглим розсолом і залишаємо в теплому місці.

7. У процесі бродіння капусту потрібно проколювати виделкою для виходу вуглекислого газу. Рекомендовано банку ставити в широку ємність, тому що розсіл з банки може витікати.

8. На третій день капуста готова, закриваємо банку кришкою і відправляємо зберігатися в холодильник.

Смачного!

Джерело: chef.com.ua

Особисті фото у соцмережах: Українцям пояснили, чи може їх хтось використовувати

середа, 30 липень 2025, 23:25

У сучасному світі соцмережі стали частиною нашого повсякденного життя. Ми щодня публікуємо фото та відео зі свого особистого простору. Але чи означає це, що інші можуть вільно зберігати, поширювати або використовувати ці матеріали без дозволу.Про те, ч...

Зіткнення з вантажівкою, якою керував росіянин: У Словенії внаслідок ДТП загинули українки

середа, 30 липень 2025, 23:00

Внаслідок автокатастрофи у Словенії у середу, 30 липня, загинуло п’ятеро людей — четверо з них, ймовірно є українцями. Про це повідомив словенський телеканал 24ur.com, передають Патріоти України. За попередніми даними, український водій мікроавтобуса, ...