З архіву ПУ. Дуже смачно! Як приготувати квашену капусту в банці (рецепт)

Цей рецепт квашення капусти ідеально підходить для умов міської квартири - приготували одну порцію і зберігайте в холодильнику, місця займає небагато і під рукою завжди смачна і відмінна закуска. Капуста виходить хрусткою, соковитою і, як правило, з'їдається дуже швидко, повідомляють Патріоти України.

Інгредієнти:

- капуста білокачанна 2,5 кг;

- морква 1 шт. (150 г);

- лавровий лист 2 шт.;

- запашний перець горошком 5-6 шт.;

Для розсолу:

- вода 1 л.;

- сіль 1,5 ст. л.;

- цукор 1,5 ст. л.

Приготування:

1. Шинкуємо капусту.

2. Натираємо на крупній тертці моркву і додаємо до капусти.

3. Розламуємо на шматочки лавровий лист, додаємо запашний перець горошком і все перемішуємо.

4. Тісно вкладаємо капусту в 3-х літрову банку.

5. Готуємо розсіл: воду з сіллю і цукром доводимо до кипіння і залишаємо остигати.

6. Заливаємо капусту остиглим розсолом і залишаємо в теплому місці.

7. У процесі бродіння капусту потрібно проколювати виделкою для виходу вуглекислого газу. Рекомендовано банку ставити в широку ємність, тому що розсіл з банки може витікати.

8. На третій день капуста готова, закриваємо банку кришкою і відправляємо зберігатися в холодильник.

Смачного!

Джерело: chef.com.ua

У Полтаві на місці пам'ятника, присвяченого російському царю, поставили вертоліт, але майже відразу... демонтували (фото)

четвер, 18 вересень 2025, 22:41

18 вересня в Полтаві на постаменті демонтованого пам'ятника на місці відпочинку російського царя Петра I встановили вертоліт Мі-2. Про це повідомило "Суспільне", передають Патріоти України. Речник 18-ї окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сік...

Батьки хотіли як краще, але...: Хлопчик потрапив до лікарні після напруженої підготовки до екзамену

четвер, 18 вересень 2025, 22:12

У Китаї 11-річний школяр Лянлян опинився в лікарні після того, як провів за навчанням 14 годин поспіль. У хлопчика з’явилися прискорене дихання, запаморочення, головний біль і оніміння кінцівок. Про це випадок повідомило видання Oddity Central, передаю...