Цей рецепт квашення капусти ідеально підходить для умов міської квартири - приготували одну порцію і зберігайте в холодильнику, місця займає небагато і під рукою завжди смачна і відмінна закуска. Капуста виходить хрусткою, соковитою і, як правило, з'їдається дуже швидко, повідомляють Патріоти України.
Інгредієнти:
- капуста білокачанна 2,5 кг;
- морква 1 шт. (150 г);
- лавровий лист 2 шт.;
- запашний перець горошком 5-6 шт.;
Для розсолу:
- вода 1 л.;
- сіль 1,5 ст. л.;
- цукор 1,5 ст. л.
Приготування:
1. Шинкуємо капусту.
2. Натираємо на крупній тертці моркву і додаємо до капусти.
3. Розламуємо на шматочки лавровий лист, додаємо запашний перець горошком і все перемішуємо.
4. Тісно вкладаємо капусту в 3-х літрову банку.
5. Готуємо розсіл: воду з сіллю і цукром доводимо до кипіння і залишаємо остигати.
6. Заливаємо капусту остиглим розсолом і залишаємо в теплому місці.
7. У процесі бродіння капусту потрібно проколювати виделкою для виходу вуглекислого газу. Рекомендовано банку ставити в широку ємність, тому що розсіл з банки може витікати.
8. На третій день капуста готова, закриваємо банку кришкою і відправляємо зберігатися в холодильник.
Смачного!
Кабінет міністрів пропонує встановити на рівні закону виплату 15 млн гривень родинам цивільним, які загинули при захисті України від агресії Росії. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передають Патріоти України. Як зазначив Шмигаль, уряд подає...
Військовий, командир відділення 24-ї ОШБр "Айдар" ЗСУ Станіслав Бунятов окремо подякував тим росіянам, котрі вирішують придбати гру "S.T.A.L.K.E.R. 2" та, таким чином, доклались до допомоги Збройним силам України. Про це він написав на своєму Telegram-...