З архіву ПУ. Дика природа: Тигр напав на ведмедя, та ... дуже швидко зрозумів свою помилку (відео)

Національний парк Рантхамбор - це один із самих великих заповідників Індії. Його площа становить майже 400 км, і знаходиться він недалеко від великого міста Джайпуру.

Рантхамбор був заснований в 1950-х рр. і став одним із заповідників країни в проекті «Тигр», метою якого є збереження та захист бенгальських тигрів. Саме в Рантхамбор можна побачити цих гарних тварин в їх природному середовищі існування, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Крім бенгальських смугастих кішок в заповіднику мешкають індійські леопарди, нільгау (блакитні бики), дикі кабани, гієни, крокодили, різні примати і губачі. Останніх також називають ледачими ведмедями через їх своєрідний зовнішній вигляд. Ці ведмеді сильно відрізняються від інших представників сімейства і виділяються витягнутими губами, через що отримали характерну назву. Губачі - всеїдні тварини, але їх основний раціон складається з комах і личинок. Вони також харчуються травою, корінням, плодами дерев.Губачі вважаються потенційно небезпечними для людини. Звичайно, люди не входять в меню, але ведмеді можуть напасти через страх. У губачів дуже слабкий зір і слух, а тому до них легко підкрастися. Найчастіше ведмеді не чують наближення людини, а помічають її, коли та зовсім близько, і сприймають як загрозу. У більшості випадків люди виживають, хоча ведмеді наносять серйозні рани, але були і смертельні зустрічі. Побороти губача може тільки дорослий великий тигр, а в решті випадків ведмедик дає відсіч навіть бенгальському великим коту. Проте тигри часто роблять спроби напасти на ведмедів.
Прикладом служить відео, прикладена нижче. Воно було зняте туристами в заповіднику Рантхамбор. Губач шукав їжу, сховавши морду в траву, і не помітив молодого тигра, який лежав під деревом. Спочатку кішка просто спостерігала за ведмедем, але потім вирішила напасти. Тигр встав і став підкрадатися до клишоногого ззаду. Губач не чув обережної кішки. Але коли тигр стрибнув і вчепився в ведмедя, той різко обернувся, встав на задні лапи і заревів на смугастого хижака. Тигру нічого не залишалося, як визнати поразку і сховатися від потривоженого ведмедя. Губач якийсь час переслідував противника, але потім повернувся до улюбленої справи - пошуку їжі.

Карма? В окупованому Криму вантажівка загарбників роздавила авто колишнього "топчиновника", він загинув

вівторок, 19 березень 2024, 10:25

У ДТП з російськими військовими загинув колишній голова Кримавтодору Дмитро Кривенко, . Як повідомляють російські ЗМІ та кримські пабліки, Кривенко загинув сьогодні, 18 березня, на одній із кримських трас. Авто колишнього чиновника лоб в лоб зіткнулося...

"Пляжі Ірану і КНДР чекають вас": Соловйов запропонував достойну "альтернативу" росіянам амість Європи

вівторок, 19 березень 2024, 10:22

Російські пропагандисти на шоу рупора Кремля Володимира Соловйова поскаржилися на те, як "важко" жити без відпочинку в Парижі та на Лазурному березі. Соловйов своєю чергою запропонував альтернативу – "курорти" Ірану та Північної Кореї, передають Патріо...