З архіву ПУ. Гіркін назвав їх "пеклом": У мережі показали унікальне відео перших боїв за Слов'янськ

У мережі оприлюднили архівне відео перших боїв за Слов'янськ, окупований терористом Ігорем Гіркіним (Стрєлковим). Кадри були зняті у триплекс БТРа українських захисників. Ролик опублікували на сторінці МВС у Facebook на честь річниці першого великого зіткнення зведених сил АТО з ворогом у селі Семенівка 5 травня 2014 року, передають Патріоти України

Тоді російським бойовикам протистояв спецназ Національної гвардії України із загонів "Омега" і "Ягуар", офіцери групи ЦСО "Альфа" зі Служби безпеки України, а також армійці-десантники 95 окремої десантно-штурмової бригади Збройних сил України.

Захисникам довелося вести багатогодинний бій з найманцями з банди Гіркіна під час передисклокації з аеродрому Краматорська в базовий табір "Луна" в місті Ізюм.

"Якби сепаратисти захопили аеродром, то на наступний день тут би вже сідали російські літаки з українськими розпізнавальними знаками. Це був плацдарм для успішного розвитку наступу сепаратистів на Харків", – згадує колишній начальник штабу ВДВ ЗСУ, заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос.

В результаті захисники України зуміли дати відсіч російським окупантам, однак в тому бою загинули офіцери СБУ Руслан Лужевський, Олександр Аніщенко (Герої України), а також прапорщик НГУ Віктор Долинський (кавалер Ордену "За мужність" 3 ступеня).

Разом з тим, терористи "ДНР" ззазнали ще більш нищівних втрат від рук воїнів ЗСУ, НГУ і СБУ. "Завдали серйозної шкоди, тому що більше 40 осіб "200" і близько 100 поранених. Морг був заповнений, у них був шок. Є висловлювання Гіркіна, що це для них було маленьке "пекло", – розповів екскомандувач НГУ Юрій Аллеров.

Крім того, в процесі запеклих боїв спецназівець Сергій Асавелюк ("Асса") зумів добути рідкісний на той час трофей – кулемет з коліматорним прицілом.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...