З архіву ПУ. "Город, которого нет": За часів СРСР тут розробляли біологічну зброю (фото)

Більшість з жителів міста працювали в спеціальних лабораторіях, а фахівці випробовували різні віруси на тваринах...

На острові Відродження в Аральському морі до початку 1940-х років знаходився невеликий завод по переробці риби, але потім на його місці був відкритий комплекс «Бархан» і побудована військова частина, де розробляли і тестували бактеріологічну зброю, передають Патріоти України з посиланням на закордонні ЗМІ.

Трохи пізніше влада СРСР побудувала тут невелике закрите містечко під назвою Аральск-7, в якому в 1960-1980-і роки проживало близько 1500 жителів.

Більшість з жителів працювали в спеціальних лабораторіях, а фахівці випробовували різні віруси на тваринах. У 1992 році весь дослідний комплекс був перенесений в Кіров. З тих пір це місце було закинуте і поступово руйнується під дією сил природи. Так як Аральське море поступово мілкішає, острів Відродження став півостровом, частиною території Узбекистану.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...