Головною прикрасою столу є пісна кутя, яку в народі називають "голодною". "Обозреватель" поділиться рецептами до святкового столу, повідомляють Патріоти України.
Кутя
Складові:
Пшениця - 1 ст.
Вода - 3 ст.
Рослинна олія - 1 ст.л.
Мак - 150 г.
Родзинки - 100 г.
Волоські горіхи - 100 г.
Мед - 3 ст.л.
Сіль за смаком
Приготування:
Ретельно переберіть, промийте і замочіть на кілька годин пшеницю. Після, зваріть її додавши сіль і рослинне масло. В цей час замочіть мак в окропі і залиште його розбухати приблизно на 1 годину.Родзинки теж замочіть, але всього лише на 20 хвилин.
Набряклий мак відкиньте на сито і залиште стікати. Коли зайва рідина стече, перетріть мак в блендері до появи білого молочка. Обсмажте волоські горіхи не сухий сковороді, після чого подрібніть. У зварену пшеницю додайте мак, родзинки, горішки і полийте все медом. Перемішайте кутю і подавайте до столу.
Узвар
Складові:
Яблука сушені 100г
Вишні сушені 100г
Сливи сушені 100г
Родзинки 50г
Вода - 3 л
Цукор - 0,5 склянки
Приготування:
Промиваємо сухофрукти і закладаємо в холодну воду.
Додаємо за смаком цукор, даємо воді закипіти. Кип'ятимо кілька хвилин і знімаємо з вогню
Ми залишаємо узвар настоятися протягом 5-6 годин.
Перед подачею на стіл узвар треба процідити.
Салат з буряку
Складові:
Буряк - 1 шт.
Волоські горіхи - 150 г.
Чорнослив - 10 шт.
Рослинна олія;
Сіль.
Приготування:
Буряк відваріть або запечіть в духовці, після чого остудіть, почистіть і натріть на крупній тертці. Волоські горіхи підсмажте на сковороді без олії, подрібніть їх і додайте до буряка. Чорнослив обшпарте окропом і поріжте невеликими шматочками. Змішайте всі інгредієнти в салатниці, посоліть і полийте олією.
Грибна юшка (соус)
Складові:
100 г сушених грибів
1.5 л води, цибулина
1-2 ст л борошна
рослинне масло, сіль, перець.
Приготування:
Гриби помити і замочити на 3-4 години. Відварити в тій же воді.
Процідити, дрібно нарізати. Цибулю дрібно нарізати, посолити і підсмажити, додати гриби, влити грибний відвар (150 г залишити) і тушкувати. Приправити спеціями. У склянці холодного грибного відвару добре розмішати борошно і влити до тушкованим грибам в кінці варіння. Коли почне густіти, добре розмішати і зняти з вогню.
З цим соусом можна поливати голубці, вареники і т.п.
Вареники з капустою і грибами
Складові:
1/2 кг квашеної капусти
2-3 сушених грибів
цибулина
4 ст. л олії
сіль, перець, запашний перець.
2,5 ст. борошна
3/4 ст. води
сіль, олія
Приготування:
Гриби помити, залити холодною водою, залишити на годину. Посолити, додати пару зерен запашного перцю, чорний перець, відварити. Процідити і нарізати.
Капусту помити, віджати, дрібно посікти. Вимішати з грибами. Цибулю дрібно нарізати, підсмажити. Все змішати і знову підсмажити. Посолити, поперчити.
Готуємо тісто. Замішуємо борошно, воду, сіль і трохи олії.
Готовою начинкою наповнити вареники і відварити.
Волонтер із Японії Фумінорі Цучіко, який щодня безкоштовно годує сотні харків'ян, заявив, що ризикує втратити можливість законного перебування на території України. За його словами, все через те, що він не може потрапити на прийом до територіального ор...
У Вінницькій області під час конфлікту між чоловіками сталося вбивство. За вчинений злочин чоловікові загрожує до 12 років за ґратами. Про це повідомили у поліції регіону, передають Патріоти України. "Під час конфлікту 28-річний зловмисник завдав потер...