Головною прикрасою столу є пісна кутя, яку в народі називають "голодною". "Обозреватель" поділиться рецептами до святкового столу, повідомляють Патріоти України.
Кутя
Складові:
Пшениця - 1 ст.
Вода - 3 ст.
Рослинна олія - 1 ст.л.
Мак - 150 г.
Родзинки - 100 г.
Волоські горіхи - 100 г.
Мед - 3 ст.л.
Сіль за смаком
Приготування:
Ретельно переберіть, промийте і замочіть на кілька годин пшеницю. Після, зваріть її додавши сіль і рослинне масло. В цей час замочіть мак в окропі і залиште його розбухати приблизно на 1 годину.Родзинки теж замочіть, але всього лише на 20 хвилин.
Набряклий мак відкиньте на сито і залиште стікати. Коли зайва рідина стече, перетріть мак в блендері до появи білого молочка. Обсмажте волоські горіхи не сухий сковороді, після чого подрібніть. У зварену пшеницю додайте мак, родзинки, горішки і полийте все медом. Перемішайте кутю і подавайте до столу.
Узвар
Складові:
Яблука сушені 100г
Вишні сушені 100г
Сливи сушені 100г
Родзинки 50г
Вода - 3 л
Цукор - 0,5 склянки
Приготування:
Промиваємо сухофрукти і закладаємо в холодну воду.
Додаємо за смаком цукор, даємо воді закипіти. Кип'ятимо кілька хвилин і знімаємо з вогню
Ми залишаємо узвар настоятися протягом 5-6 годин.
Перед подачею на стіл узвар треба процідити.
Салат з буряку
Складові:
Буряк - 1 шт.
Волоські горіхи - 150 г.
Чорнослив - 10 шт.
Рослинна олія;
Сіль.
Приготування:
Буряк відваріть або запечіть в духовці, після чого остудіть, почистіть і натріть на крупній тертці. Волоські горіхи підсмажте на сковороді без олії, подрібніть їх і додайте до буряка. Чорнослив обшпарте окропом і поріжте невеликими шматочками. Змішайте всі інгредієнти в салатниці, посоліть і полийте олією.
Грибна юшка (соус)
Складові:
100 г сушених грибів
1.5 л води, цибулина
1-2 ст л борошна
рослинне масло, сіль, перець.
Приготування:
Гриби помити і замочити на 3-4 години. Відварити в тій же воді.
Процідити, дрібно нарізати. Цибулю дрібно нарізати, посолити і підсмажити, додати гриби, влити грибний відвар (150 г залишити) і тушкувати. Приправити спеціями. У склянці холодного грибного відвару добре розмішати борошно і влити до тушкованим грибам в кінці варіння. Коли почне густіти, добре розмішати і зняти з вогню.
З цим соусом можна поливати голубці, вареники і т.п.
Вареники з капустою і грибами
Складові:
1/2 кг квашеної капусти
2-3 сушених грибів
цибулина
4 ст. л олії
сіль, перець, запашний перець.
2,5 ст. борошна
3/4 ст. води
сіль, олія
Приготування:
Гриби помити, залити холодною водою, залишити на годину. Посолити, додати пару зерен запашного перцю, чорний перець, відварити. Процідити і нарізати.
Капусту помити, віджати, дрібно посікти. Вимішати з грибами. Цибулю дрібно нарізати, підсмажити. Все змішати і знову підсмажити. Посолити, поперчити.
Готуємо тісто. Замішуємо борошно, воду, сіль і трохи олії.
Готовою начинкою наповнити вареники і відварити.
В енергосистемі зберігається значний дефіцит, і ситуація в ній змінюється - можливі зміни в застосуванні заходів обмеження світла. Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго", передають Патріоти України. Зазначається, що зараз українська енергосистема...
Якщо і переїздити кудись жити, так це до країни, з високим індексом щастя. Одним з найвищих таких показників у світі може похвалитись Швейцарія, і зараз країна пропонує вигідні умови переміщення, передають Патріоти України. Як пише видання Express, шве...