З архіву ПУ. Гучний мовний скандал із копом розгорівся на Київщині

У селі Софіївська Борщагівка Київської області поліцейські оштрафували сім'ю, яка зробила зауваження про використання російської мови правоохоронцями в День Незалежності.

Лейтенант поліції, яка говорила російською мовою

Про це 24 серпня 2019 року написали в групі "Громадська Ініціатива "Я спілкуюся українською мовою" в Facebook, де уточнюється, що лейтенант зупинила машину через порушення ПДР, передають Патріоти України.

"Штраф за вимогу спілкуватися українською мовою. Сьогодні у с. Борщагівці поліцейськими було зупинене наше авто за порушення правил. Лейтенант поліції Дейнеко Олеся Леонідівна ознайомлювала зі змістом порушення, з нашими правами і т.п. російською мовою. На моє зауваження про російську мову в День Незалежності, страж порядку збільшила очі, розлютилась. "Я хотіла вас відпустити, зробити тільки попередження, але тепер сплатите штраф і подякуйте за це своїй дружині (за вимогу спілкуватись українською)", – йдеться в повідомленні.

Оштрафовані помітили, що на 28-ий рік незалежності в Україні досі поширена подібна практика. "І ще хтось говорить про утиски "моск**ьскої мови".

Також в мережі уточнили, що дзвонили на гарячу лінію патрульної поліції. Скаргу на лейтенанта Дейнеко прийняли. Користувачі порадили звертатися с такою інформацією до прокуратури.


Чи буде "бонус" після Великодня? Скільки вихідних українці матимуть у травні - пояснення

середа, 24 квітень 2024, 10:24

У 2024 році християни східного обряду (греко-католики і православні) святкуватимуть Великдень у неділю, 5 травня. Зазвичай після святкування, у понеділок, українці мали вихідний, передають Патріоти України. Раніше у Кодексі законів про працю було зазна...

У Румунії ведмідь ледве не загриз іноземну туристку, яка хотіла зробити з "милим створінням" селфі (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:40

У Румунії британська туристка, імʼя якої не називають, ледь не залишилася без руки через любов до фотографування диких тварин, а саме – ведмедя. Інцидент закінчився пораненням, яке не загрожує життю 72-річної жінки. . Під час шпиталізації вона розпов...