З архіву ПУ. ​Як давали раду велетенським брилам для спорудження пірамід: Розкрито таємницю, котра не давала спокою єгиптологам протягом кількох століть

Археологи виявили пристрій, за допомогою якого будували одне з семи чудес світу - єгипетські піраміди, найдавніші зі збережених гігантських будівель людської цивілізації.

Одне з семи чудес світу. Піраміда Хеопса і її тисячілетній сторож - Сфінкс

Вчені з Франції і Англії знайшли пристрій, за допомогою якого древні єгиптяни споруджували піраміди, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

В одному з кар'єрів, де раніше видобували алебастр, вчені виявили пандус (рампу), що застосовувався для підняття важких блоків. Алебастр потрібен був для виготовлення посуду, скульптур, саркофагів, а також для облицювання стін і підлоги храмів.

Вчені з'ясували, що в центрі рампи перебував похилий майданчик під кутом 20 градусів. З обох боків були споруджені ступені, а також отвори в скелі, в які вставлялися дерев'яні стовпи.

Алебастр розміщували на дерев'яних санях, а стовпи слугували в якості блоків, навколо яких були обгортали мотузки. Стародавні робітники тягнули ці мотузки і переміщали будівельний камінь по пандусу і послідовно піднімали блок.

Дослідники здогадувалися, що стародавні єгиптяни застосовували рампу. До того ж вони знаходили зображення подібних поховань на стінах. Однак добре збережена рампа знайдена археологами вперше. Вік знахідки оцінюють в 4500 років.

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...