З архіву ПУ. Як ворожити на Івана Купала: ТОП-5 способів

В ніч з 6 на 7 липня українська молодь традиційно гадали на любов та удачу. Треба пам'ятати, що Церква не благословляє ці язичницькі традиції, котрі протягом тисячоліття, тим не менш, зберігалися у народній традиції

Українці віддавна ворожили на свято Івана Купала, повідомляють Патріоти України. Пропонуємо 5 способів ворожінь, які допоможуть дізнатися майбутнє.

Ворожіння на судженого

На Івана Купала українки виходили на вулицю і питали першого зустрічного чоловіка його ім'я. Вірили, що саме так зватимуть судженого.

Для іншого ворожіння потрібен був ніж. На аркуші паперу слід накреслити коло і вписати по колу всі букви алфавіту. Потім поставити ніж по центру і покрутити його. На яку букву буде показувати вістря ножа, на неї і буде починатися ім'я судженого.

Також чоловічі імена писали на листочках паперу, скручували їх в трубочки та клали під подушку. Вранці потрібно витягнути одну з записок. Ім'я, написане в ній, буде ім'ям судженого.

Ворожіння по багаттю

У ніч на Івана Купала молодь розводить велике багаття і стрибає через нього. Існує повір'я, що коли полум'я не торкнулося того, хто стрибає – це сприятливий знак, що пророкує дівчатам швидке і щасливе заміжжя, а хлопцям – успіх в справах і коханні.

Ворожіння по вінку

Увечері, на заході сонця, дівчата плели вінки з квітів. Потім вони загадували бажання і опускали їх в озеро чи річку. Якщо вінок поплив далеко, тоді бажання збудеться, але якщо вінок швидко пристав до берега – доведеться чекати до наступного року, щоб знову випробувати свою долю.

Ворожіння по колах на воді

У широку і глибоку миску наливають воду. Коли сонце починає заходити, дівчата повинні пошепки промовити воді своє бажання і кинути туди невеликий камінчик. Якщо число кіл на воді буде парним – тоді бажання збудеться, якщо непарне – бажанню не судилося збутися.

Ворожіння по квітах

Увечері напередодні свята, дівчата сідають у коло, попередньо зібравши всі разом найрізноманітніші квіти. Одна з дівчат вибирає квіти по одній, промовляючи: "Кому ця квітка дістанеться?", а інша дівчина, яка сидить спиною до квітів, називає ім'я будь-кого з присутніх.

Дівчата збирають квіти та ворожать на них

Після цього, яка квітка кому дістанеться, судять про ставлення до себе задуманого хлопця:

Глід – є надія на кохання.

Васильки – в тебе закохаються.

Берізка – він тебе ніколи не покохає.

Гвоздика (біла) – смуток.

Гвоздика (жовта) – зневага.

Гвоздика (червона) – палке кохання.

Жоржина – вдячність.

Жасмин – лише "залицяння", яке не пророкує серйозних намірів.

Дзвіночок – не вір йому, обдурить.

Жовтець – на побаченні все з'ясується.

Маргаритка – сором'язливе кохання.

М'ята – тебе дуже міцно кохають.

Незабудка – боїться тебе втратити.

Нагідки – ви розлучитеся.

Півонія – сором за його вчинок.

Ромашка – він сумнівається у своєму коханні.

Троянда (біла) – кохає міцно, але не показує цього.

Троянда (червона) – сумує за тобою.

Чи можна жінкам приходити до церкви в штанах: У ПЦУ дали відповідь

четвер, 25 квітень 2024, 16:30

До храму жінки можуть заходити у штанах. Подібних заборон насправді не існує, повідомили в Православній Церкві України, передають Патріоти України. "Немає в нашій Церкві такої заборони. Та й в інших Православних Церквах світу (окрім МП, очевидно) подіб...

Литва може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку: Міністр виступив із заявою

четвер, 25 квітень 2024, 16:22

Литва може сприяти Україні в поверненні чоловіків призовного віку. Однак спершу варто дочекатися, як цю процедуру реалізовуватимуть у Польщі. Про це заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, передають Патріоти України. Очільник литовського оборонн...