З архіву ПУ. Історія месниці сколихнула мережі: 16-річна дівчина застрелила бойовиків, які вбили її батьків (фото)

Таліби регулярно вбивають жителів афганських сіл, яких вони підозрюють у допомозі уряду або силам безпеки.

Юна Гюль помстилася вбивцям батьків. Фото: Рейтерс.

Афганська дівчина застрелила двох бойовиків "Талібану" і поранила ще кількох після того, як вони витягли її батьків з дому і вбили їх за підтримку уряду. Їхня донька Гюль вийшла з дому з АК-47 і відкрила вогонь, убивши двох бійців "Талібану", що застрелили її матір і батька. Про це повідомляє Daily mail, передають Патріоти України 21 липня 2020 року.

Бійці "Талібану" в центральній провінції Гор штурмували будинок дівчини Камар Гюль минулого тижня, розшукуючи батька, старосту села, перш ніж застрелити її батьків. Її батько був прихильником уряду, тому бойовики прийшли до нього додому.

За словами начальника місцевої поліції Хабібурахмана Малекзаде, коли жінка чинила опір, бойовики "Талібану" вбили пару біля їхнього будинку. "Камар Гюль, що знаходилася в будинку, взяла автомат АК-47, який був у сім'ї, і спочатку застрелила двох бійців "Талібану", які вбили її батьків, а потім поранила кількох інших", - сказав він.

За словами різних чиновників, Гюль від 14 до 16 років. Багато афганців не знають свого точного віку. Кілька інших бійців "Талібану" напали пізніше на її будинок, але деякі сільські жителі і проурядові силовики вигнали їх після перестрілки.

Афганські сили безпеки в даний час доставили Гюль і її молодшого брата в більш безпечне місце, сказав представник губернатора провінції.

Після інциденту соціальні мережі були залиті похвалою через "героїчний" вчинок Гюль. За останні кілька днів фотографія Гюль, одягненої в хустку і з автоматом на колінах, стала вірусною.

Таліби регулярно вбивають жителів сіл, яких вони підозрюють у допомозі уряду або силам безпеки. В останні місяці бойовики також активізували свої атаки на сили безпеки, незважаючи на згоду на мирні переговори з Кабулом.

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...