Всіма улюблена картопля може бути дуже небезпечна для здоров'я. Суперечки про шкідливість і корисність цього овоча не припиняються. У цієї бульби є ряд ознак, які означають, що від неї треба відмовитися, передають Патріоти України.
Якщо цей овоч постійно тримати в холодильнику, то крохмаль, який входить до його складу, може перетворитися на цукор, а під час приготування така картопля виробляє акриламід – речовина, що збільшує ризик розвитку онкології. Покладіть цей овоч в льох або великий ящик.
Перевіряйте, як пахне овоч. Якщо він видає солодкуватий і затхлий запах – вживати його не рекомендується.
Картоплю з зеленими плямами їсти не рекомендується, тому що бульби містять соланін – це токсична речовина, яка у разі передозування викликає харчове отруєння.
Картоплю вживати не рекомендується, якщо на поверхні коренеплоду помітно багато паростків, до виникнення яких приводить тривале зберігання картоплі. Найбільшу небезпеку представляє весняна проросла картопля – за статистикою, вона містить в три рази більше соланіну, ніж осіння.
У понеділок, 28 квітня, в Миколаївській області чоловік, тікаючи від правоохоронців, кинув у них гранату, внаслідок чого загинув 21-річний сержант поліції Максим Рижко. Про це повідомив голова Національної поліції Іван Вигівський, передають Патріоти Ук...
Якщо технології продовжать розвиватися такими темпами, людство може втратити контроль над ШІ вже найближчими роками. Про це йдеться в звіті “АІ 2027” американської дослідницької ініціативі АІ Futures Project, . На думку експертів, майбутній технологічн...