
Всіма улюблена картопля може бути дуже небезпечна для здоров'я. Суперечки про шкідливість і корисність цього овоча не припиняються. У цієї бульби є ряд ознак, які означають, що від неї треба відмовитися, передають Патріоти України.
Якщо цей овоч постійно тримати в холодильнику, то крохмаль, який входить до його складу, може перетворитися на цукор, а під час приготування така картопля виробляє акриламід – речовина, що збільшує ризик розвитку онкології. Покладіть цей овоч в льох або великий ящик.
Перевіряйте, як пахне овоч. Якщо він видає солодкуватий і затхлий запах – вживати його не рекомендується.
Картоплю з зеленими плямами їсти не рекомендується, тому що бульби містять соланін – це токсична речовина, яка у разі передозування викликає харчове отруєння.
Картоплю вживати не рекомендується, якщо на поверхні коренеплоду помітно багато паростків, до виникнення яких приводить тривале зберігання картоплі. Найбільшу небезпеку представляє весняна проросла картопля – за статистикою, вона містить в три рази більше соланіну, ніж осіння.
23-річний хлопець намагався незаконно перетнути державний кордон, заховавшись у ніші для матраців у потягу Запоріжжя–Перемишль, передають Патріоти України. Юнак приєднався до матері та сестри в одному з купе та сподівався залишитися непоміченим під час...
Геній шахів із Індії Сарвагья Сингх Кушвахa став наймолодшим гравцем у рейтингу Міжнародної шахової федерації (ФІДЕ). Йому всього 3 роки, 7 місяців і 20 днів, і він уже обігнав попередній рекорд, що належав іншому індійському малюку, передають Патріоти...