Всіма улюблена картопля може бути дуже небезпечна для здоров'я. Суперечки про шкідливість і корисність цього овоча не припиняються. У цієї бульби є ряд ознак, які означають, що від неї треба відмовитися, передають Патріоти України.
Якщо цей овоч постійно тримати в холодильнику, то крохмаль, який входить до його складу, може перетворитися на цукор, а під час приготування така картопля виробляє акриламід – речовина, що збільшує ризик розвитку онкології. Покладіть цей овоч в льох або великий ящик.
Перевіряйте, як пахне овоч. Якщо він видає солодкуватий і затхлий запах – вживати його не рекомендується.
Картоплю з зеленими плямами їсти не рекомендується, тому що бульби містять соланін – це токсична речовина, яка у разі передозування викликає харчове отруєння.
Картоплю вживати не рекомендується, якщо на поверхні коренеплоду помітно багато паростків, до виникнення яких приводить тривале зберігання картоплі. Найбільшу небезпеку представляє весняна проросла картопля – за статистикою, вона містить в три рази більше соланіну, ніж осіння.
Археологи знайшли в районі Берегова на Закарпатті руїни стародавнього замку, який існував ще до XVIII століття. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Управління туризму та курортів Закарпатської ОДА. «На Ардівській горі біля Берегова ар...
Військовозобов’язані громадяни з бронюванням не мають проходити військово-лікарську комісію. Але є один виняток з цього правила, згідно із яким громадянин все одно повинен з’явитися на ВЛК. Про це на порталі "Юристи.UA" написав юрист Владислав Дерій, п...