Всіма улюблена картопля може бути дуже небезпечна для здоров'я. Суперечки про шкідливість і корисність цього овоча не припиняються. У цієї бульби є ряд ознак, які означають, що від неї треба відмовитися, передають Патріоти України.
Якщо цей овоч постійно тримати в холодильнику, то крохмаль, який входить до його складу, може перетворитися на цукор, а під час приготування така картопля виробляє акриламід – речовина, що збільшує ризик розвитку онкології. Покладіть цей овоч в льох або великий ящик.
Перевіряйте, як пахне овоч. Якщо він видає солодкуватий і затхлий запах – вживати його не рекомендується.
Картоплю з зеленими плямами їсти не рекомендується, тому що бульби містять соланін – це токсична речовина, яка у разі передозування викликає харчове отруєння.
Картоплю вживати не рекомендується, якщо на поверхні коренеплоду помітно багато паростків, до виникнення яких приводить тривале зберігання картоплі. Найбільшу небезпеку представляє весняна проросла картопля – за статистикою, вона містить в три рази більше соланіну, ніж осіння.
Внаслідок російської атаки на Київ у суботу, 18 січня, загинуло подружжя з Вінницької області Олексій та Світлана. Вони приїхали до столиці у справах. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook повідомила місцева жителька Соня Голованюк. Тіл...
В Україні розглядають можливість відкриття аеропортів навіть під час війни, зокрема у Львові, однак експерти наголошують на значних ризиках, пов’язаних з атаками балістичних ракет "Кинджал". У разі їхнього запуску час підльоту становить лише 10-12 хвил...