З архіву ПУ. Катували і тримали у сараї: Жахлива історія рабства в Україні (фото)

У сироти, котрого продали як худобу його вихователі діагностували побої і перелом чотирьох ребер. Інтернат, де виховувався постраждалий, за свідченнями жертви регулярно приторговує "живим товаром".

Ілюстрація: styler.rbc.ua

Поблизу м. Умань, що на Черкащині, на одній із заправок поблизу траси виявили сильно побитого хлопця, який стверджував, що втік з рабства. 25-річний Степан розповів свою історію попутникам по дорозі до столиці. Про це влітку 2018 року написала на своїй сторінці у Facebook Яна Сікорська, повідомляють Патріоти України.

"На одній із заправок біля траси він попросив моїх друзів підвезти його до Києва. Вони розговорилися, і ось що нам відомо: після дитячого будинку він проживав у спеціалізованому інтернаті, де одна керівна особа забрала документи і пенсійні картки у таких, як Степан" , - написала дівчина.

Крім цього, жертва розповіла, що вихованців інтернату "роздали в рабство тим, кому потрібна робоча сила". "Степан близько двох років жив у сараї, каторжно працював, його годували раз на день і розбили йому телефон. Разом з ним там перебувала жінка, яку одного дня кудись вивезли і після цього не бачили", - додала Яна Сікорська.

Хлопцеві вдалося втекти після того, як двоє людей, які утримували його, сильно побили Степана. У нього діагностували побої і перелом чотирьох ребер.

"Скориставшись п'яним станом своїх "господарів", Степан втік. Тиждень він бродив по лісах і трасах, поки на заправці не натрапив на людей, які йому допомогли. Друзі оформили його в одну з лікарень Києва, де його прооперували і встановили дренаж", - пояснила дівчина.

Як розповіла автор посту, лікарі зробили позначку в медичній карті хлопця про необхідність прибуття поліції. Однак станом на 12:45 12 червня, за словами дівчини, правоохоронці до Степана не приїздили. Також Яна Сікорська зазначила, що інтернат, в якому раніше проживав Степан, знаходиться в Умані. Постраждалий стверджує, що у схожому полоні в різних місцях можуть перебувати ще близько 10 осіб з різними групами інвалідності.

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...