З архіву ПУ. Хорватська "Буря" може повторитися: Пропагандисти Путіна влаштували істерику через "спецоперацію" ЗСУ

Російські пропагандисти заявили про спецоперацію ЗСУ, нібито українські захисники вичікують масштабної економічної і політичної кризи в Росії, щоб своєчасно атакувати бойовиків на Донбасі. Про це повідомляє ВПК, передають Патріоти України у травні 2020 року.

"Чекаючи, поки складуться сприятливі політичні умови для повторення хорватської "Бурі", яка свого часу в лічені дні змела Сербську Країну, ЗСУ ні на день не припиняють роботу над тим, щоб дістати і найбільш сприятливі військові умови для цього. Наріжний камінь такої сприятливої військової ситуації - максимально можливе зниження боєздатності корпусів "Народної міліції республік", які в 2014-2015 роках були перетворені в "Народне ополчення". тобто українським воякам необхідно вбити якомога більше захисників Донбасу, а інших переконати в тому, що опір даремний", - пишуть російські пропагандисти.

Вони вважають, що для того щоб домогтися нібито запланованого, ЗСУ досить просто послідовно реалізовувати свою чисельну перевагу країни з призовною армією і населенням в десять разів більшим, ніж на Донбасі.

"Суть щоденних боїв на ЛБС, лінії бойового зіткнення, від Широкино до станиці Луганській: українська армія, несучи цілком допустимі втрати і кожен день отримуючи безцінний бойовий досвід, ставить захисників республік перед вибором - або відступити, або нести співмірні з ЗСУ втрати, які при їх чисельності є неприйнятними. І на наступному повторенні циклу полегшують або подальше просування ЗСУ, або нанесення нової шкоди військам республік", - пише російська газета.

Пропагандисти звертають увагу що ЗСУ зараз краще оснащені, а у ЛДНР зараз з цим проблеми, вони переживають що українські захисники вирішать скористатися перевагою і нібито готують "спецоперацію".

"Велика частина "чудес" у світовій історії військових битв, досягнутих неймовірною стійкістю солдатів і геніальністю полководців одного боку і недалекоглядністю і пасивністю іншого боку, - це перемоги "всього лише" над двох-трикратно переважаючим противником. Перемогти їх можна, тільки будучи на голову вище за супротивника якісно. А з цим у республік проблеми - технічно ЗСУ зараз в середньому оснащені, як правило, на голову вище Народної міліції", - вважають пропагандисти.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...