З архіву ПУ. Хто має найпотужніший імунітет до COVID-19: Медики розкрили секрет

Сильний імунітет до COVID-19 формується тільки в семи-восьми відсотків людей, які перехворіли на нього, водночас нерідко найстійкіший отримують пацієнти, у яких перебіг хвороби був важким. Про це, посилаючись на дослідження китайських учених, заявила докторка біологічних наук, професорка Школи системної біології GMU к США Анча Баранова, передають Патріоти України.

"У деяких перехворілих були температура й кашель, але немає антитіл до коронавірусу (таких пацієнтів до 7-8%). Це означає, що вони позбулися інфекції за допомогою інтерферонів, які оперативно виробляються в організмі людини у відповідь на вірус. У цьому ж разі інтерферони самі впоралися і антитіла не виникли, тому в цих пацієнтів немає імунітету до COVID-19", – підкреслила фахівчиня.

Баранова уточнила, що противагу цій групі пацієнтів становлять люди, які теж перехворіли на коронавірус, але з великою кількістю антитіл і хорошим імунітетом. Таких теж налічується приблизно 8%.

"У нас є суперлюди, у яких така потужна імунна відповідь, що їхні антитіла можна використовувати для лікування інших хворих конвалесцентною плазмою, що й робиться", – зазначила біологиня.

За її словами, між цими двома групами перебувають інші перехворілі на COVID-19. У них виникає імунітет до вірусу різної сили, однак у 40 відсотків він досить слабкий. До того ж у декого рівень антитіл помітно падає протягом місяця. "Усе це наслідок того, що люди різні й по-різному переносять захворювання. Учені з'ясували, що міцніший імунітет у людей старшого віку, які перенесли важкий перебіг COVID-19", – підсумувала експертка.

"То шо ти робиш то не "іскуство". А повна х**ня!": Соня Морозюк хотіла вразити підписників процесом написання картини, але щось пішло не так

четвер, 18 квітень 2024, 20:44

Вулична художниця, одіозна екснаречена Романа Гринкевича Соня Морозюк у себе в Instagram виклала відео, на якому показала, як створює нову картину. І – очікувано нарвалась на хвилю хейту, передають Патріоти України. На початку процесу Соня у рукавичках...

"Йому було прикро через позицію доньки": Ані Лорак відмовилася співати патріотичні пісні на слова свого батька

четвер, 18 квітень 2024, 20:32

«Певно, не дозволили продюсери», – здогадується пані Валентина. Мирослав дуже любив свою доньку Кароліну, говорить його колега. Валентина Макогон розповіла, що до 2014 року Кароліна спілкувалася з батьком, навіть допомагала йому фінансово. «Як їхні сто...