З архіву ПУ. "Коли нас тримали в Дебальцевому, витягли з камери молодого офіцера і забили його ногами", - екс-бранець "ДНР" про жахи полону

Боєць 1-ї окремої штурмової роти Дмитро Федонюк у 2014 році потрапив на 22 дні в полон до бойовиків "ДНР", де полонених били при дитині. Про це він розповів в інтерв’ю "Цензор.НЕТ", передають Патріоти України.

За словами Федонюка, в полоні він намагався абстрагуватися від того, що відбувалося і коли міг, спав. Він зазначив, що тоді у нього ніби включився механізм самозбереження.

“Коли нас тримали в Дебальцевому, витягли з камери молодого офіцера, і забили його ногами… Я це розумів і вирішив про себе: як буде, так і буде”, – згадує боєць ВСУ.

Федонюк розповів, що перед допитом у полонених запитували, чи вони знають російську мову. У тому, що серед бойовиків є офіцери РФ, він не сумнівався, в Україні він нікого подібного не бачив.

“Був дядько два на два, здоровенний. Говорив, що у нього три війни за спиною. На ньому була нова офіцерська форма російського зразка”, – уточнив український боєць.

Федонюк підкреслив, що на допиті був присутній 6-річний син одного з російських офіцерів з позивним Ленін. Офіцер був низького зросту, лисий і зовні схожий на Леніна. За даними українського воїна, цього офіцера вже немає в живих. Федонюк додав, що били полонених прямо при дитині.

Блекаутів не уникнути? У Міненерго закликали українців готуватися до складної зими

вівторок, 14 травень 2024, 5:00

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що взимку буде складно втримати енергосистему без обмежень споживачів. Також він допускає труднощі з постачанням електроенергії влітку. Про це міністр повідомив в ефірі єдиного телемарафону. За словами Галуще...

"Якщо запрацює певний механізм": Німеччина і Польща відповіли, чи повертатимуть українських військовозобов'язаних

вівторок, 14 травень 2024, 4:15

Німеччина та Польща висловили готовність сприяти поверненню українських військовозобов'язаних відповідного віку, які перебувають на їхній території. Про це розповів член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олексан...