З архіву ПУ. "Крим. Реалії": Хто насправді відпочиває на окупованому півострові (відео)

Росіянам у телевізорі розповідають, що українці масово їдуть відпочивати на окупований півострів. Мовляв, щойно сезон розпочався у травні, кількість українців, які перетнули адмінмежу з Кримом, збільшилась удвічі.

Речник Держприкордонслужби України Олег Слободян програмі "Крим.Реалії" повідомив, що ажіотажу серед українців на кордоні митники не помічають, передають Патріоти України.

"Ситуація з відпочинком багато в чому натягнута російськими ЗМІ, тому що різкого збільшення кількості українців, які б їхали саме відпочивати, ми не спостерігаємо. Якщо говорити мовою цифр, то за травень 2019 року адмінмежу перетнули десь 197 тисяч українців, а за травень 2017 року їх було близько 190 тисяч осіб. Збільшення є несуттєве і говорити про якесь різке зростання кількості тих, хто їде відпочивати, є недоречно", – сказав Олег Слободян.

Журналісти запитали українців на вулицях Києва, чи дійсно вони хочуть відпочивати у Криму влітку. Більшість відповіли, що не мають бажання їхати до окупованого півострова.

"Насамперед там дорого і мені здається, в Туреччину краще поїхати, ніж в Крим", – зазанчила жителька Києва.

"В жодному разі не поїду в Крим, ба більше, вже п'ять років я не можу поїхати на могили предків", – пояснив киянин.

"До Криму? А для чого мені Крим, як я маю Карпати?", – наголосив місцевий мешканець.

Також опитали людей на адмінмежі у Херсонські області, які прямували з материкової України до Криму. За їхніми словами, на півострів їдуть до родичів і водночас відпочити. Однак відпочивальників з України на пляжах не зустрінеш, частіше – росіян.

Поновити цьогорічний туристичний рекорд обіцяє "міністр" курортів і туризму Криму підконтрольний Росії Вадим Волченко. З його слів, станом на кінець травня на півострові вже відпочили близько мільйона людей, а це на 20% більше ніж торік.

Однак фото з камер спостереження на популярних пляжах свідчать про інше. Наприкінці травня людей майже немає, а Керченський міст, яким мали б їздити тисячі російських туристів, пустує.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...