З архіву ПУ. Лайфхак: ТОП-10 перевірених порад, як зекономити бензин на поїздках (фото)

Підвищення цін на бензин добре стимулює подумати про те, щоб почати економити на поїздках на авто. Але не поспішайте ставити свого залізного коня в гараж. Патріоти України зібрали прості поради, дотримуючись яких ви зможете заощадити до 20% витрат на паливо.

Як правильно розплачуватися

Багато автозаправок пропонують дисконтні карти, які можуть вам давати знижку або можливість накопичувати бонуси. Не соромтеся брати такі карти, а краще самим питати у продавців. Навіть мізерна знижка за рік допоможе заощадити певну суму грошей.

Промоніторьте бонусні системи різних банків і виберіть найоптимальнішу. Потім вам необхідно буде завжди розплачуватися пластиком. Практично у всіх банках діє система кешбека, а це значить, що частина ваших грошей витрачених на АЗС повернутиься. Часом на карту повертається 1,5-3% витрачених коштів, а якщо пощастить, то й більше.

Як потрібно експлуатувати автомобіль

Не забувайте регулярно відвідувати СТО та змінювати повітряні фільтри і масло. Обидві процедури знижують витрату бензину. Необхідно зменшити вагу авто. Ні, частину двигуна не потрібно викидати. Досить просто викинути весь непотріб з салону і багажника.

Не потрібно влітку тягати за собою зимову гуму. Соління, мангал і бабусин килим необхідно відразу вивантажити в гаражі. І ще один момент для любителів самостійно прикрашати своє авто спойлерами, додатковими трубами і багажниками – зніміть це негайно, якщо хочете заощадити.

Для переміщення кожного зайвого кілограма мотлоху автомобілю потрібно додаткове пальне. Тому в авто повинні лежати лише необхідні речі.

Не перегинати палицю, коли качаєте шини. Заводські характеристики дисків і шин придумані не просто так. Їх зміна, особливо установка більш широких коліс, збільшує витрату палива. Оптимальний тиск шин– це верхня межа норми. Мінімізуйте опір повітря. Відкриті вікна і люк чи захист від комах – все це призводить до зростання споживання палива.

Навчіться їздити на автомобілі

  • котіться на передачі, а не на нейтралці
  • не пускайте стрілку тахометра вище 2,5 тис. обертів
  • якомога рідше використовуйте педалі

Також важливо уникати ситуацій, коли вам потрібно зайвий раз гальмувати або прискорюватися – не притискайтеся до транспортному засобу, який їде спереду. Тобто ваша їзда повинна стати менш агресивною.

Джерело: Факти.ICTV

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...