З архіву ПУ. "Малюк Немо" виріс: Заводчик вирішив дати своїй акваріумній рибці свободу і випустив її у озеро, але дещо не врахував (фото, відео)

Такий вид мешкає лише у Південній Америці, а точніше, у водах Амазонки і Оріноко.

Заводчик вирішив дати своїй акваріумній рибці свободу і випустив її у озеро, але дещо не врахував. Малюк Немо за цей час виріс до розмірів гіганта-вбивці і додав рибалці, який зустрів його, кілька сивих волосин на голові, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Чоловік з Польщі вирушив порибалити на Зегзьке озеро. Однак замість карасів і судаків у його тенети потрапив більш страшний монстр — величезна піранья з зубами, що нагадують людські.

Спіймана у тенети риба завдовжки досягала близько півметра і важила більше трьох кілограмів.

За словами вчених, які вивчили рибу, це піранья паку, або червоногруда паку. Вона належить до виду прісноводних променеперих риб з сімейства піраньєвих.

Такий вид мешкає лише у Південній Америці, а точніше, у водах Амазонки і Оріноко.

Що робила ця рибка у водах Польщі, достеменно встановити неможливо. Однак експерти припускають, що малюка випустив на волю необачний господар. Піранью привезли до Вармінсько-Мазурського університету у Ольштині, де її вивчили експерти.

"Мабуть, вона потрапила у озеро через безвідповідальність господаря. Вона могла плавати тут від декількох днів до декількох тижнів, але не розмножувалася. Схоже, хтось випустив її у теплі місяці травня або червня, але вже точно не раніше," — розповів професор Петро Хліва, який оглядав рибу.

Паку все ж таки відрізняється від звичайної піраньї, проте сила її щелеп може завдати непоправної шкоди людині. У багатьох країнах розведення цієї риби вважається законним, і будь-хто за бажанням може купити таку для свого акваріума. Можливо, саме так сталося з виловленим екземпляром.

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...

Очільник Міністерства культури розповів як збираються покарати Повалій, Лорак та інших зрадників України з артистичного цеху

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:58

Вже напрацьовано перелік людей, які можуть підпасти під дію закону, в разі його прийняття, щодо позбавлення високих звань і нагород за підтримку ворога - Росії. Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв в ефірі телема...