З архіву ПУ. Могили героїв УПА заросли бур’янами, зате у енкаведистів, які вбивали наших повстанців, доглянуті і впорядковані (фото 16+)

Ця історія з маленького містечка на Тернопільщині, на жаль, є досить типовою для України.

Вбитий повстанець. Фото: Соцмережі

З 1944 року по 1951 рік у Вишнівці на видному місці, коло приміщення РВ НКДБ, виставляли в різних позах тіла вбитих повстанців з навколишніх сіл Вишнівецького району, повідомляють Патріоти України.

Коло них ставили охорону з солдат "винищувального батальону". Через два - три дні, у ночі вивозили в яму коло польського кладовища і присипали землею. Їхні могили заросли бур’янами, зате у Вишнівці могили енкаведистів, які вбивали наших повстанців, доглянуті і впорядковані.

Досить часто навіть місцеві жителі не знають, хто ж насправді похований у братських могилах на території їх громади.

Яке покарання можуть ввести за відмову проходити ВЛК - пояснення

вівторок, 16 квітень 2024, 8:56

Правовий комітет Верховної Ради розглядає два законопроєкти, які передбачають посилити покарання для ухилянтів. Зокрема, за непроходження ВЛК пропонується ввести адміністративну, а також кримінальну відповідальність, передають Патріоти України. Про це ...

Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...