З архіву ПУ. Науковці з'ясували, що вбиває коронавірус за кілька хвилин

Дослідники вивчили вплив сонячного світла на коронавірус на сталевій поверхні.

Сонячне світло, навіть імітоване за допомогою ксенонової лампи і набору фільтрів, може за лічені хвилини вбити коронавірус SARS-CoV-2 на різних поверхнях. Як пише журнал The Journal of infectious diseases, дослідження провели вчені з Національного центру біозахисного аналізу і контрзаходів в Меріленді (США), передають Патріоти України.

Зокрема, дослідники вивчили вплив сонячного світла на коронавірус на сталевій поверхні. Зімітоване за допомогою ксенонової лампи світло вбило 90% вірусів за 6,8 хвилини в частинках слини, які осіли на сталі, і за 14,3 хвилини - в живильному розчині, нанесеному на металеву поверхню.

Для такої швидкості впливу потрібне світло, подібне до того, що виходить від Сонця в ясну погоду на 40-му градусі північної широти (місто Салерно в Італії). Якщо інтенсивність світла виявиться нижче, то віруси будуть гинути повільніше.

Це перше дослідження, яке доводить, що сонячне світло допомагає швидше інактивувати вірус на різних поверхнях.

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...