З архіву ПУ. Не гречка: Лікарі назвали найкращі каші для тих, хто хоче швидко схуднути

​Ефективне схуднення неможливе без грамотного балансу жирів, білків і вуглеводів, при чому останні також варто вибирати з розумом.

Наш організм не може обійтися без складних вуглеводів, які постачають його енергією. І каші є найоптимальнішим джерел цих поживних речовин. Каші – це не тільки ситний і корисний продукт, але вони також можуть надати неоціненну допомогу в скиданні ваги. Багато людей, коли худнуть, помилково відмовляються від круп в процесі схуднення, тим самим роблячи його складнішим. Патріоти України пропонують вам дізнатися, які каші є найкориснішими для схуднення.

Вівсянка

Вівсянка дуже багата на клітковину, яка допомагає переміщати переварену їжу по травному тракту і швидко її виводити. Вона також покращує обмін речовин і сприяє виведенню зайвої рідини з організму. Вівсянка також сприятливо впливає на стан шкіри і волосся.

Пшенична крупа

Ця каша дуже низькокалорійна, за рахунок чого вона є просто незамінною в різних дієтах. Пшенична крупа полегшує перебіг захворювань шлунково-кишкового тракту і знижує відсоток "поганого" холестерину в крові.

Кукурудзяна крупа

Вона не тільки сприяє оздоровленню кишечника, запобігаючи процесам бродіння, але також прискорює обмін речовин. Це і робить її цінним помічником в боротьбі за струнку фігуру.

Рис

Для схуднення цінний не білий, а саме нешліфований коричневий рис, так як більша частина корисних речовин міститься саме в рисовому лушпинні, яка багата на клітковину і складні вуглеводи. А також рис зменшує набряклість.

Ячна крупа

Ця каша дозволяє не тільки вирішувати проблеми шлунково-кишкового тракту, а й прискорює метаболізм. Також допомагає нормалізувати функцію щитовидної залози, розлад якої може спричинити проблеми з вагою.

Джерело: Обозреватель

До 600 євро на людину: Названо суми, які роздають біженцям з України в найпопулярніших країнах ЄС

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:56

Українські переселенці, шукаючи притулок за кордоном, можуть розраховувати на фінансову підтримку від країни, де вони перебувають. Найбільше українських біженців знаходиться у Німеччині, Франції, Італії, Польщі та Чехії. Розміри соціальних виплат від ц...

В Україні засуджені зможуть служити в ЗСУ навіть офіцерами, але є умова: У Раді пояснили механізм

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:44

Генеральним штабом Збройних сил спільно з Міноборони та Мін’юстом було розроблено законопроєкт про можливість мобілізації засуджених. Документ передбачає обов’язкову згоду не лише самих в’язнів, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спе...