З архіву ПУ. Неймовірно захоплююче! В Одесі через сильний мороз закипіло море (відео)

Різниця температур навколишнього середовища і моря становила близько 20 градусів, через що і з'явилося таке захоплююче природне явище, коли над водою клубочиться пара.

В Україні в ніч з 16 на 17 січня по всій країні спостерігалися екстремальні морози. Найхолодніше було на сході та на півночі країни, де місцями градусники показували до -30 градусів. На півдні температура опустилася до критичних -14 градусів. Через велику різницю в температурі моря ("плюсова") і потужних морозів одеситам вдалося стати свідками незвичайного природного явища. "Кипляче" море при -20 зняли на відео. Відео і подробиці опублікували в Telegram-каналі "Одеса Info", передають Патріоти України.

Згідно з даними з сайту Sinoptik, вночі 17 січня температура повітря в Одесі була -14. При тому, що температура води становить 3-5 градусів тепла. Як повідомляється, різниця температур навколишнього середовища і моря становила близько 20 градусів, через що і з'явилося таке захоплююче природне явище, коли над водою клубочиться пара.

"Кипляче" море в Одеському порту. Все через велику різницю температур між водою і повітрям", - написали у підписі до опублікованого відео.

У коментарях до публікації також показали, як виглядає море вранці.

Депортації не буде? Одна з країн Європейського Союзу пообіцяла не висилати українців з недійсними паспортами

субота, 27 квітень 2024, 7:54

У Німеччині тимчасова посвідка на проживання для українців може бути отримана навіть без дійсного паспорта. Однак вона може бути видана лише за умови ідентифікації особи. Про це розповів представник Сенату Берліну у відповіді на запит DW, передають Пат...

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...