З архіву ПУ. Непочута пісенна "совість Росії": Юрій Шевчук відзначає день народження. Що говорив про Україну лідер ДДТ

16 травня 1957 року народився беззмінний лідер гурту ДДТ Юрій Шевчук, нагадують Патріоти України. Пропонує згадати, що музикант говорив про Україну, а також почути та переглянути найвідоміші кліпи гурту, де іменинник десятки років працює солістом.

Про Київ

"Кожен раз, коли буваю в Києві, я ним зачарований. Я пам'ятаю, як в юності співав в переходах, потім на Майдані Незалежності. Пам'ятаю перший рок-фестиваль, тоді Київ був ще радянським містом, і туди приїхав "десант" пітерського рок- клубу - "Аліса", "ДДТ", "Акваріум", "Телевізор" та інші, співали про те, що "рок-н-рол - це любов і свобода". Це була "рок-революція" в Києві в кінці 1980 -х. і зараз я глибоко переживаю трагічні події, які відбувалися і відбуваються тут, в Україні. Між нашими країнами...".

Про Майдан

"Я переживаю взагалі за Україну, за український народ, просто людей, звичайних громадян України. У мене багато друзів і в Києві, і в інших містах, і в Харкові, і в Донецьку, і у Львові. Ми часто їздимо на гастролях, співаємо, спілкуємося. Та й у самого мене прізвище Шевчук, якесь коріння звідти. Тому я сприймаю всю цю ситуацію з великою тривогою. Вона багато в чому трагічна. А в чому дуже висока і, не побоюся такого великого слова, десь навіть духовна. І там дуже складна зараз ситуація. І, звичайно, якщо сказати про уряд, то я не прихильник цього керівнитства. Багато чого знаю про Януковича і його команду. Насправді і Київ, і Україну просто дістало, і всіх моїх друзів дістала ця, скажімо так м'яко, довбана влада. Ніякого просвітлення і майбутнього люди не бачать. Тому вони вийшли на Майдан".


Про війну в Україні

"Я думав, що я зійду з розуму від цієї трагедії: Росія - Україна. Біда. Я намагаюся щось робити, але спостерігати загальну безпорадність світу перед виходом на цю нову "історичну арену"... туга. І ці свинцеві штори поки не розсунути. Тому я перестав "іскрити інтелектом". Я зрозумів, що повинен все це пережити, перелопатити в душі своїй і знайти якісь відповіді на прокляті питання. Напевно, в 14-м і 15-му роках художник - якщо я їм є - переміг в мені оратора. Скажу головне, щоб потім не забути. Всіх полонених на всіх полонених треба міняти. І як можна швидше. Ось це дійсно буде крок у бік свіла. Забити на амбіції. Савченко відпустити, Александрова і Єрофєєва. Всіх".

Про Зеленського

"Ось Зеленського вибрали, може бути, у нього вистачить здоров'я домовитися з Путіним і розгорнути їм все до світла, якого прості люди давно чекають і в Москві, і в Києві, і особливо на Донбасі. Досить крові. В майбутньому все вирішиться, в чиїй країні буде краще жити, туди всі і потягнуться. А зараз не так рулить - пропаганда. Яструби, слуги війни, відволікають наші народи від внутрішніх проблем. Щоб зберегти свою владу".

Популярні кліпи ДДТ


В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...