З архіву ПУ. Неписьменні скрепи: Якубович зганьбився на своєму "Полі чудес", змусивши гравців вгадувати слово з помилкою (відео)

На своє виправдання 74-річний Леонід Якубович апелював застарілим словником свого дитинства, норми котрого давно переглянуті в російській орфографії

Популярне в 90-і вечірнє телешоу «Поле чудес», яке до сих пір виходить на російському телебаченні, відчутно деградувало. Спочатку авторам програми дорікали, що вони заохочують «свинську» поведінку гостей студії. Тепер виявилося, що сценаристи не сильні в правопису і ставлять учасникам для відгадування слова з помилками.
В крайньому випуску «Поля чудес» гравців змусили вгадувати слово «монпасье», яке правильно пишеться як «монпансьє». Уже після того, як шоу вийшло в ефір, на ведучого Леоніда Якубовича посипалися докори: мовляв, як таке взагалі можливо.
Якубович, в свою чергу, залишився закритий для конструктивної критики і порадив всім, хто сумнівається не говорити нісенітниці і перевірити орфографію слова за словником іноземних мов, випущеного в 1962 році під редакцією Іванова.
На відміну від «словника Іванова» сучасні словники не допускають варіантів в написанні слова «монпансьє».

Після скандального телепрограми дотепні користувачі соцмереж знайшли чимало слів, які в майбутньому можна запропонувати для вгадування гравцям.

При цьому багато хто був здивований, що передача після 29 років в ефірі все ще не закрилася.

Раніше колективу «Поля чудес» дорікнули, що ті показують, як учасники шоу в перервах влаштовують тисняву за безкоштовною їжею. Ведучий Леонід Якубович визнав, що змушений на цей період швидше вибігати зі студії.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...