
Справжньою бомбою для шлунка є смажені пончики, які готують у киплячій олії, найчастіше в трансжирі. Саме трансжири в сукупності з ароматизаротами і барвниками згубно впливають на організм. Таку думку висловила лікарка-дієтологиня Олена Соломатіна в інтерв'ю порталу "Вечірня Москва", передають Патріоти України.
"Трансжири – це рідкі рослинні олії, які в результаті хімічної реакції з воднем зробили твердими. Їх використовують у кондитерському виробництві під назвою "кондитерський жир" або як маргарин. Це все, що додають у тістечка, торти і випічку замість вершкового масла, змішуючи з підсолоджувачами і синтетичними ароматизаторами", – повідомила Соломатіна.
"Подібні вироби бюджетні, оскільки трансжири і хімічні ароматизатори разом із барвниками коштують зовсім небагато. Вони продаються поштучно або на вагу, їх купують. Але подібне тістечко – просто "бомба" для шлунка", – попередила Соломатіна. Шкідливим вона також назвала мармелад, який має яскравий колір і нагадує гумку, через велику кількість барвників.

Столична блогерка та екскурсовод Тетяна Литвин повідомила про незвичайну новорічну «схему», про яку вона дізналася від касирки в одному із супермаркетів «АТБ». За словами касирки, ця практика є «абсолютно робочою вже впродовж декількох років», передают...
Вчені знайшли спосіб частково відновити роботу старіючих кровотворних стовбурових клітин у мишей. Це відкриття може допомогти в лікуванні вікових порушень крові та імунної системи, передають Патріоти України. У кістковому мозку людини та тварин є особл...