З архіву ПУ. Німці впадали в ступор від вигляду авто: Українці на саморобному електрокарі добралися до Берліну (відео)

Із Дніпра до Берліну троє українців доїхали на саморобному електрокарі. Вони подолали 3,7 тис. кілометрів, хоча самі не вірили на початку в успіх свого задуму, йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України 21 жовтня 2019 року.

"Я один вірив. Цей панікер, цей реаліст, а я оптиміст", - каже ентузіаст Кім Чен Бау. Екологічну модель українського "ЗАЗу" ентузіасти склепали в гаражі, вклавши в це 4 місяці роботи і 5 тисяч доларів. Один лишень вигляд саморобного електроавтомобіля німців вганяє в ступор. "Що це за машина – ніхто не знає! А коли чують, що це електрокар", - сміється Кім Чен Бау. "Вони не розуміють, що машина така може бути 2006 року. Вони думають: ще дідусь їздив", - додає ентузіаст Володимир Карпенко.

У дорогу сміливці стартували з Дніпра. Їхали через Київ, Рівне, Львів, а тоді вже Польщу – на Берлін. "Навіть на звичайному заводському електромобілі це важке випробування – проїхати такий маршрут. Навіть на Tesla це дуже тяжко. А на саморобному ціього ніхто не робив", - каже ентузіаст Олексій Полтавець. Запас ходу електричної "Таврії" до 300 кілометрів, ще 200 можна проїхати завдяки пауер-банку.

Кордон пройшли добре і все тривало за планом, але в Польщі машина застрайкувала. "Починається стукіт. Заїздимо на заправку – масло витікає, стружка, всі справи. Зрозуміло, в когось паніка – все, додому. Ні, хлопці, Берлін нас чекає", - пригадує Кім Чен Бау. Щоби дістатися Берліна, слід було замінити коробку передач. "У Польщі "Таврій" нема взагалі", - пояснює складність завдання ентузіаст.

Списану модель знайшли у Варшаві та зраділи: електрична складова авто працювала, як слід. Потужність акумуляторів – 20 кВт\ год. Це десь 55 кінських сил, їх вистачає, щоби розігнатися до 110 кілометрів за годину. Найзручніша мережа електрозарядок виявилася в Україні. "Краще за все у нас вдома, в Україні – дуже зручно і безпроблемно їхати. Проблеми почалися в Німеччині", - каже Олексій Полтавець. "У Берліні багато, а від кордону до Берліну немає жодної", - пояснив Володимир Карпенко.

У німецькій столиці український електрокар заряджається по сусідству з авто відомого бренду. Тим часом про машину безупинно розпитують місцеві – вона їм подобається. Згодом дипломати з посольства України з дитячою цікавістю розглядатимуть начиння салону. Це вже другий, поліпшений автомобіль українців, але не останній. Хлопці обіцяють не зупинятися. І хоч конкурувати з Ілоном Маском не беруться, але кажуть – такі машини могли б економно їздити в галузі доставки і перевезеннях в Україні. "Якщо ми, троє хлопців, зібрали в гаражі машину, котра може доїхати до Берліна? Плануйте, мрійте, реалізовуйте – Україна може!" - закликають вони.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...