З архіву ПУ. Нова церква України: Таємниця імені, або Чому Сергій Думенко став Епіфанієм (фото)

21 грудня виповнюється 11 років з дня постриження Сергія Думенка в ченці.

Як відомо, у обраного 15 грудня предстоятелем Православної церкви України Епіфанія в миру ім'я Сергій. А пострижений у чернецтво з ім'ям Епіфаній майбутній глава нової української церкви був рівно 11 років тому - 21 грудня 2007 року - архієпископом Переяслав-Хмельницьким Димитрієм (Рудюком) у Михайлівському Золотоверхому соборі з благословення патріарха Філарета, передають Патріоти України.

Чому ж саме Епіфаній? Хто вплинув на вибір Сергія Думенка?

Згідно біографії блаженнішого митрополита Київського і всієї України, він пострижений у чернецтво з ім'ям Епіфаній на честь святителя Епіфанія Кіпрського, який був єпископом Саламіна .

Чим відомий Епіфаній Кіпрський

Епіфаній Кіпрський вважається одним з ранніх Отців Церкви. У IV столітті він прославився значними викриттями єресей. Він причислений до лику святих у Православній і Католицькій церквах.

Відомо також, що Епіфаній Кіпрський був учнем знаменитого Авви Іларіона. А ще він відрізнявся благочестям і благодійністю.

За церковним переказом, Епіфаній Кіпрський одного разу навіть воскресив померлого сина язичника.

Крім усього іншого, Епіфаній Кіпрський був письменником. Його твори по сьогоднішній день є важливим джерелом дослідження релігійної думки IV століття та неортодоксальних поглядів письменників, твори яких були знищені.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...