З архіву ПУ. Обережно! Які кімнатні рослини, які можуть викликати сильну алергію

Всім відомо, що в будинку, де живуть люди, обов'язково потрібно вирощувати різні рослини, які будуть виконувати кілька функцій - очищення повітря, насичення його киснем, доповнення до інтер'єру і дарування позитивних емоції для домочадців, повідомляють Патріоти України.

Але як виявилося, улюблені кімнатні рослини можуть стати причиною алергічної реакції у людей, схильних до даного захворювання.

Рослини і алергія

Насправді, знати напевно, викличе та чи інша квітка в горщику алергію у свого господаря, практично неможливо. А це тому, що подібну реакцію може спровокувати і та рослина, за якою ви доглядали кілька років, і при цьому все було добре.

Виявляється, алергія на кімнатні квіти може з'явитися через грибок, що розвинувся в грунті, а також пилових кліщів, які осідають на листя вічно зелених рослин. Хоча в деяких випадках лікарі ставлять такий діагноз, як алергія на квіти, наприклад, лілію, адже вона має різкий аромат.

Серед найпопулярніших рослин, які медики не радять купувати для будинку, є: папороть, диффенбахія, цикламен, гортензія, азалія, еухаріс, каланхое. Що стосується інших рослин, то перш ніж визначити, яка з них стала провокатором алергії, людині доведеться здати кілька аналізів.

Як виявити алергію на кімнатні рослини?

Якщо ви почали чхати, кашляти, у вас з'явився нежить і висип по всьому тілу, а також набряки (найчастіше обличчя і руки), коли ви приходите додому з вулиці, тоді є сенс дізнатися, чи немає у вас алергії. Спочатку потрібно буде здати аналіз крові на загальний імуноглобулін Е, в разі якщо у вас алергія, то його показник буде вищим за норму. Потім алерголог візьме у вас алергії-проби, щоб виявити, яка саме речовина викликає реакцію. Після чого буде призначено лікування.

При появі характерних ознак алергії слід негайно звернутися до лікаря, тому що набряк Квінке може стати причиною смерті людини.

Перевірте своє! Названо прізвища, які вказують - ваші предки вели розгульне життя

вівторок, 19 березень 2024, 3:25

Деякі українці отримували родові імена за рисами характеру, професіями чи особливостями зовнішності. Існує перелік українських прізвищ, які давали справжнім ловеласам, передають Патріоти України. На генеалогічному порталі "Рідні" можна дізнатися, які у...

"Крім борделю, ніде не побачите": У Швеції телеведуча назвала українок повіями, і відмовилась вибачатись за свої слова

вівторок, 19 березень 2024, 0:55

Посольство України у Швеції закликало журналістку публічно вибачитися перед українками, на що та відповіла, що їй немає за що вибачатися. . У Швеції журналістка Елаф Алі під час ефіру розважальної програми "IFS — invandrare för svenskar" на національн...