З архіву ПУ. Передайте Зеленському: У найбільшому порту України під відкритим небом лежить у чотири рази більше нітрату амонію, ніж вибухнуло в Бейруті (фото, відео)

В адміністрації порту «Південний» підтвердили, що на причалі дійсно лежить аміачна селітра.

Про наявність 10 тисяч тонн нітрату амонію на причалі великого морського торгового порту «Південний» під Одесою повідомив в Facebook юрист Денис Шкарівський після вибухів в Бейруті, в порту якого вибухнули 2 750 тонн аміачної селітри, передають Патріоти України 6 серпня 2020 року.

Юрист констатує, що в порту «більше двох років стоїть судно Trump D - балкер-зерновоз. Біля цього балкера під відкритим небом - 10 ТИСЯЧ тонн нітрату амонію. Це в 4 РАЗИ більше, ніж в Бейруті».

«Можу з упевненістю сказати: якщо пожежа трапиться в "Південному", Бейрут здасться вибухом автомобіля в порівнянні з можливими наслідками. Підказали рішення: не чекаючи наслідків, негайно селітру завантажити на судно і відправити за місцем призначення з України», - робить висновок юрист.

В адміністрації порту «Південний» підтвердили, що на причалі дійсно лежить аміачна селітра, але уточнили, що вона без сульфатної добавки. Мовляв, саме через цю добавку і сталася детонація в Бейруті. У всякому разі, так вважають в адміністрації «Південного».

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно