З архіву ПУ. Перевищила межі необхідної оборони: Ледь не зґвалтована пенсіонерка ударом ножа в серце вбила гвалтівника

Суд визнав жінку винною, але залишив на волі із випробувальним терміном.

У Херсонській області суд Новотроїцького району залишив на волі жінку, що здійснила вбивство на сексуальному підгрунті. До самотньої місцевої жительки «на каву» напросився її знайомий. І хоча час вже був пізній, у гостинності пенсіонерка не відмовила. За що і постраждала, повідомляють Патріоти України із посиланням на Kherson.net.ua.

Після кави гість почав домагатися її. Він накинувся на неї, кілька разів з силою вдарив по обличчю, залишивши синці, і прямо за волосся потягнув в спальню. Там зручно влаштувався на дивані, поставив перед собою жінку на коліна і почав примушувати до орального сексу. Однак домагання так обурили пенсіонерку, що вона дотяглася до кухонного ножа, що лежав на столі під рукою. І всадила його в груди гвалтівнику. Ніж влучив в серце і через два тижні поранений помер у лікарні.
Почалося слідство. Жінка, яку ледь не згвалтували у власному будинку, своєї провини не заперечувала. Більш того - навіть оплатила витрати на похорон сім'ї убитого. Вона стверджувала, що вбивати кривдника не збиралася - все вийшло випадково.
Свої показання вона повторила і на суді, який, тим не менш, визнав пенсіонерку винною в умисному вбивстві через перевищення меж необхідної оборони (стаття 118 Кримінального Кодексу України). Однак покарання їй призначили мінімальне - рік позбавлення волі з річним же випробувальним терміном. Тобто пенсіонерка залишиться на волі.

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...

Закликав до захоплення України: СБУ оголосила підозру відомому пропутінському музиканту

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:52

Служба безпеки України повідомила про підозру прокремлівському музиканту, який агітував за Путіна на окупованому Донбасі. Йдеться про музиканта Олексія "Джанго" Піддубного, який публічно виправдовує російську збройну агресію проти України. Йому загрожу...