З архіву ПУ. Перше космічне авто: Де сьогодні Tesla, яку Маск запустив у космос (відео)

6 лютого 2018 американський підприємець, винахідник, інженер і мільярдер Ілон Маск запустив в космос машину з манекеном на кермом.

Автомобіль Tesla Roadster був запущений за допомогою ракети-носія Falcon Heavy. Електромобіль успішно вийшов на гіперболічну орбіту Землі, а потім відправився мандрувати далі по геліоцентричній орбіті, передають Патріоти України 23 серпня 2020 року з посиланням на іноземні ЗМІ.

У різних реєстрах і каталогах космічна машина навіть отримала власне позначення. Наприклад, в реєстрі супутників вона числиться як TESLA ROADSTER / FALCON 9H, 43205, а в каталозі Національного центру аналізу даних космічних досліджень США їй присвоїли особистий номер - 2018-017A.

Але, незважаючи на всю крутість затії, вчені стверджують, що Tesla зношується в космосі, її оббивка і фарба та пластмасові деталі псуються. Також спеціалісти кажуть, що одного разу автомобіль обов'язково впаде на Венеру або на Землю.

Але нам боятися нічого, адже відбудеться це протягом найближчого мільйона років, а може й пізніше. І це в тому випадку, якщо до цього моменту автомобіль не буде знищений космічним сміттям.

Як би там не було, прямо зараз автомобіль все ще їздить по безкрайньому всесвіту. В даний момент він обертається по траєкторії, яка перетинається з орбітами Землі та Марса. Точне місце розташування Tesla з усіма координатами можна дізнатися на спеціальному сайті.

Також на YouTube є онлайн-стрім, який передає картинку з камери, встановленої на Roadster'і, і показує, як автомобіль борознить космічні простори.

Правда, цей стрім є передзаписанним і показує кадри, зафіксовані в лютому 2018 року. Але видовище все одно заворожує і навіть якось гіпнотизує, чи не так?

Депортації бути? У Чехії зробили заяву щодо українців призовного віку, які ухиляються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 3:25

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що його країна не підтримує позицію тих українських чоловіків, які намагаються уникнути мобілізації виїздом за кордон. Водночас визнав, що механізми держави обмеженні в питанні депортації таких люде...

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...