З архіву ПУ. По пояс у каламутній воді, з криками: Мережу шокувало відео незаконного видобутку бурштину в Україні

У мережі з'явилося відео, на якому видно, як відбувається незаконний видобуток бурштину на Поліссі. При цьому складно уявити, що це відбувається в Україні в наш час, передають Патріоти України у червні 2020 року.

На відео видно, як десятки людей стоять по пояс у каламутній воді і зачерпують породу з дна, щоб знайти бурштин. При цьому всі штовхають один одного і кричать.

Варто зазначити, що в Україні серйозні проблеми незаконного видобутку бурштину. Обсяги чорного ринку бурштину оцінюються в 500 мільйонів доларів в рік. Через незаконного видобутку Україна втрачає десятки мільярдів гривень.

Бурштин почали незаконно видобувати ще на початку 90-их років. Однак серйозних масштабів видобування бурштину досягло після 2014 року. Найбільше бурштин видобувають у Житомирській, Волинській та Рівненській областях.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...