З архіву ПУ. Повернутись "до білих лебедів у дім рідний": Банду на Київщині очолював колишній "смотрящий по Лук’янівському СІЗО"

До відбору осіб, які можуть стати учасниками банди, «смотрящий» підходив ретельно та враховував особисті якості кандидатів.

Очільником організованої озброєної банди у складі 7 осіб, які займались розбійними нападами на підприємства, установи, організації та окремих осіб, а також крадіжками чужого майна, є неодноразово судимий за аналогічні злочини, 35-річний чоловік, який упродовж 2015-2019 років, перебуваючи під вартою, був одним із «смотрящих по Лук’янівському СІЗО». Вийшовши на волю, він на шлях виправлення не став, а організував нову банду. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області, передають Патріоти України 29 травня 2020 руку.

До відбору осіб, які можуть стати учасниками банди, «смотрящий» підходив ретельно та враховував особисті якості кандидатів: схильність до вчинення корисливих злочинів із застосуванням насильства, умови та спосіб їх життя, фізичний стан, зв’язки, здатність до підпорядкування тощо. Керуючись жагою «легких грошей», до складу злочинного угруповання, окрім організатора, увійшло ще 6 осіб. На даний час на рахунку банди 6 епізодів злочинної діяльності.

Під час проведення обшуків правоохоронцями виявлено та вилучено: зброю та набої, засоби зв’язку – мобільні телефони та радіостанції, спецодяг однотипного зразку, маски, балаклави, перуки та накладні бороди, які використовувались з метою конспірації, речі, які належать потерпілим, спеціальні засоби для відкриття дверей, вікон та сейфів, транспортні засоби, які використовувались учасниками банди під час вчинення злочинів тощо.

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...