З архіву ПУ. Позаземні технології: Вчені зіткнулися з черговою загадкою єгипетських пірамід

Дослідники вже витратили кілька років на пошук інструментів древніх єгиптян, проте ніяких слідів обладнання знайдено поки не було.

Гранітні саркофаги в єгипетських пірамідах зробили за допомогою невідомих технологій, вважають дослідники-єгиптологи з інституту Близького сходу в Массачусетсі. На їхню думку, на сьогоднішній день не існує подібних технологій на Землі, здатних з такою високою точністю різати граніт, як масло, з тим, щоб потім підігнати плити до мікронної величини одну до одної, повідомляють Патріоти України 20 вересня 2019 року із посиланням на The Explourer.

Дослідники вже витратили кілька років на пошук інструментів древніх єгиптян, проте ніяких слідів обладнання знайдено поки не було. «Зрізати плиту, площею кілька квадратних метрів без спеціального і дуже точного обладнання і зараз неможливо, тут же плити розрізали і полірували можливо просто на вулиці, а потім невідомим чином заносили в піраміди. Зокрема в піраміді Хеопса є саркофаг вагою близько 20 тонн», - повідомив виданню археолог Ернест Берн, який очолює групу дослідників феномена.

На даний момент таких саркофагів виявлено понад 20 в різних місцях і з різним ступенем збереження. Найбільш цілі, як правило, знаходилися всередині гробниць, але є і зруйновані, які можливо піддалися нападу вандалів і розкрадачів. Аналіз віку гранітних багатокутників також різниться - від 4000 до 2500 років.

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...