З архіву ПУ. Предмети і пристосування, з якими стикаємося в побуті, але не здогадуємося про їх призначення (фотофакти)

Іноді звичайні речі містять таємницю невідому їх власникам. Інші явно викликають питання, тільки відповідь знайти не так просто.

У побуті повно різноманітних предметів і речей, про призначення яких ми навіть не знаємо і використовуємо їх зовсім не так, як планувалося спочатку. У цьому матеріалі спробуємо розповісти, навіщо потрібні ті чи інші пристосування, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Канавка на дні чашки

Найчастіше такі чашки можна придбати в магазинах всесвітньо відомої компанії IKEA. Канавки на дні потрібні для зручного використання чашок в посудомийній машині. Коли такі чашки лежать дном вгору, вода витікає через канавки і не застоюється ...

Є ще одна кумедна версія. Коли наливаєш в чашку щось гаряче, вона нагрівається, а разом з нею нагрівається і невелика частина повітря, яка знаходиться під денцем. Це саме повітря трохи піднімає чашку, і остання починає ковзати. Якщо поверхня нерівна, це може стати причиною падіння предмета.

У чашках з канавкою повітря знизу спокійно циркулює, що допомагає уникнути розбитого посуду.

Ящик під духовкою

Багато хто в такому ящику зберігають паткльні та кастрюлі. Насправді він призначений для того, щоб тримати там готові страви, поки інші ще готуються. Також в такому ящику можна підігрівати посуд перед подачею блюда на стіл, що допомагає довше зберегти приготоване гарячим.

Довге горлечко на пивних пляшках

Таке горлечко зовсім не примха дизайнерів. Саме за нього потрібно тримати пляшку. Це вбереже напій від нагрівання теплом долоні.

Стрілочка поруч із позначкою заправки

Така підказка, на жаль, є не у всіх автомобілях. Стрілочка показує, з якого боку розташований бак. Дуже корисно, якщо знаходишся за кермом авто, взятого в оренду.

Паличка і отвір на ручках преса для часнику

Це було придумано для того, щоб за допомогою такого преса можна було ще й позбуватися від вишневих кісточок. Кладеш ягоду на отвір, притискаєш - і вуаля!

Помпони на головних уборах

Ця частина одягу прийшла до нас з оздоблення французьких моряків. Щоб вони не билися головою об низькі стелі на кораблях, до шапочкам пришивали помпони. Пізніше аксесуар з'явився і на інших армійських головних уборах. Свого часу за помпонами навіть рід військ визначали ...

Нашивка з прорізами на рюкзаку

Раніше такі нашивки прикріплювали виключно на туристичні рюкзаки. Через проріз можна пропускати карабіни і мотузки. У наш час таке можна побачити повсюдно і на звичайному рюкзаку - зараз це просто деталь дизайну.

Заглушка на кінці канцелярського ножа

Кінчик такого ножа, коли затупиться, найчастіше відламують плоскогубцями або просто руками. Але для цього можна використовувати заглушку на його кінці. Досить зняти її, надіти на відпрацьовану секцію леза і відламати.

Стрілки на брюках

Цей атрибут класичних брюк виник за великим рахунком випадково. У XIX столітті підприємства з пошиття одягу часто працювали на експорт. Щоб продукція займала менше місця, її спресовують перед відправкою. Так і з'являлися сліди на тканині, від яких було вкрай складно позбутися, ось і змирилися ...

Втік зі зборів: Стало відомо, що сталося зі "всесвітньо відомим українським тренером", який відмовився повертатися в Україну

вівторок, 19 березень 2024, 6:45

Тренер "Чорноморець" Ігор Касьяненко, який відповідав у одеському клубі за фізичну підготовку, знайшов собі роботу у США. 14 березня стало відомо, що 36-річний уродженець Луганська втік перед поверненням команди з підготовчих зборів у Туреччині у лютом...

Мобілізація триває: У яких випадках повістка може вважатися недійсною і чи можна відмовитися від неї

вівторок, 19 березень 2024, 6:22

В Україні повістка, яка не заповнена правильно, може бути визнана недійсною. Проте юристи зазначають: незначна помилка не є поважною причиною відмови від отримання повістки чи неприбуття до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки ...