З архіву ПУ. Просто не їжте це: Ляшко назвав продукт, що сприяє ускладненням COVID-19

Хворим необхідно правильно організовувати свій режим харчування.

Їжа з великим вмістом вуглеводів, особливо – солодощі, може викликати більш важкий перебіг коронавірусної хвороби, оскільки згущує кров. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко. Програма з його участю ("Голос народу") транслювалася в YouTube 13 листопада, передають Патріоти України.

Санітарний лікар пояснив, що хворим на COVID-19 необхідно правильно організовувати свій режим харчування. "Потрібно якомога менше вуглеводів, особливо солодких – вони згущують кров", – сказав він.

Ляшко зазначив, що коронавірус сприяє утворенню тромбів. Так, багатьом хворим лікарі приписують препарати, які розріджують кров. Крім того, люди з цукровим діабетом перебувають у "коронавірусній" групі ризику.

Якщо інфікована особа й сама провокуватиме згущення крові, ризики ускладнень підвищаться. "Вуглеводи, низька фізична активність призводять до того, що ускладнюється перебіг захворювання", – додав Ляшко. Він також порадив приймати достатню кількість вітаміну D, який є, зокрема, в курячій печінці, яловичині.

"ПриватБанк" блокує картки: Названо причину, через яку обмежать рахунок будь-кого

субота, 4 травень 2024, 10:28

Клієнтка ПриватБанку поскаржилась на блокування свого рахунку в банку. За її словами, блокування відбувалось після того, як людина, яка робила їй переказ, поскаржилась на шахрайські дії, передають Патріоти України. Про це клієнтка банку написала в спе...

Який цукрозамінник "найкращий друг" для мозку: Вчені розкрили результати дослідження

субота, 4 травень 2024, 10:26

Видання Medical express пише, що дослідники з Шанхайського університету науки і технологій, Китайської академії наук (CAS) та інших інститутів Китаю нещодавно провели дослідження, щоб з'ясувати, що відбувається в мозку мишей, коли їх годують різними ти...