З архіву ПУ. Роздягаються догола та їдять землю: У Росії на новому "перевалі Дятлова" загадково гинуть люди (фото)

У Ленінградській області (Росія) існує власний "перевал Дятлова", де таємниче зникають та гинуть люди, передають Патріоти України 14 жовтня 2019 року з посиланням на "КП".

Це місце розташовано у лісах Тихвинського району поруч із Шугозером, та ще 10 років тому навколо нього ходили моторошні легенди, які відродилися цього вересня через новий випадок.

Люди пропадали у місцевих болотах, але пізніше їхні тіла, які доводили правоохоронців до ступору, завжди знаходили. За весь час на "ленінградському перевалі Дятлова", як його охрестили місцеві, було знайдено 16 частково або повністю оголених трупів без слідів насильства.

Дивиною є той факт, що перед смертю вони, з незрозумілої причини, скидали із себе одяг. Мандрівники вмирали на ділянці радіусом у 50 кілометрів, при чому, рівночасно – з квітня до жовтня.

Очевидці стверджують, що всі вони в останні хвилини життя втрачали розум. Мало того, що роздягалися догола, але ще й їли бруд, викидали зі своїх кошиків ягоди та гриби. Один з подібних випадків стався із 30-річним лісорубом. Коли тіло знайшли, весь одяг було розкидано поруч. Судмедексперти заявили, що чоловік був тверезий, а помер через удушення, коли його рот і горло забилися брудом.

Місцеві копи намагалися розслідувати дивні справи, але кожен раз приходили "до глухого кута": досі залишається загадкою, що змушує мандрівників роздягатися у холодну пору року.

Останнє дивне зникнення сколихнуло село Паньшін 24 вересня, коли 83-річний пенсіонер Анатолій Шарий пішов до лісу збирати гриби, але так і не повернувся. Волонтери та поліція вели пошуки тиждень, але кинули цю затію, так як район – дуже віддалений, та й погода вже погана. За словами очевидців, ймовірно, вони бачили місце ночівлі пенсіонера. Чоловік залишив стрілки з гілок на каменях, але його так і не змогли знайти.

Відстань пішки від будинку до місця зникнення


Родичі настільки зневірилися знайти пенсіонера, що навіть залишили оголошення про велику винагороду для того, хто зможе просунутися в пошуках.

Це місце не випадково назвали "ленінградським перевалом Дядлова", так як історія про туристичний похід 1959 року мала низку схожих ознак, які досі залишаються загадкою. Зокрема, тіла групи було знайдено в горах без верхнього одягу й взуття.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...