З архіву ПУ. Шахтарі знайшли в глибинах рудника скам'янілу істоту, схожу на дракона (фото)

Робітники не були фахівцями, але навіть вони зрозуміли, що знайшли.

Шеффілд. Фото: Вікіпедія.

Шахтарі Шеффілда, що займаються розробкою нафтоносних пісків, йшли через породу, коли пласт видався надто складним для простих валунів в грунті. З руди проступали шипи і складна скам'янілість - знахідка була далека від звичайних каменів, повідомляють Патріоти України 16 вересня 2019 року із посиланням на Daily Mail.

Шахтарі зупинили забій і вирішили обкопати знахідку. Поступово, крок за кроком з землі показалася скам'яніла істота - шахтарі не були фахівцями, але навіть вони зрозуміли, що мають справу зі скам'янілим динозавром.
На ділянку запросили археологів, які підтвердили - динозавр, схожий на дракона, жив в цих місцях сто мільйонів років тому. Знахідку акуратно витягли на поверхню і передали археологам. Сьогодні цей динозавр - гордість колекції Королівського Тірреллівського палеонтологічного музею.


Українці можуть "вибити" пенсію, яку їм не видали: Юрист порадив, як треба діяти

вівторок, 19 березень 2024, 8:46

Незважаючи на періодичні підвищення пенсій, їх сума не завжди встигає за ростом інфляції, тому для багатьох людей, які вийшли на заслужений відпочинок, кожна сотня-друга гривень має важливе значення, передають Патріоти України. Що вже говорити про ситу...

Мінус майже 20 тис. посад: В Україні почнуться масові скорочення - ось хто потрапить під удар

вівторок, 19 березень 2024, 8:05

В Україні з 1 квітня 2024 року відбудеться скорочення вакантних штатних посад у системі державних органів влади. Планується. що скорочення торкнеться 19,3 тисячі посад. Про це йдеться на сайті Міністерства фінансів України, передають Патріоти України. ...