З архіву ПУ. Що зазвичай сниться перед смертю: Вчені приголомшили відкриттям

Більше десяти років працівники американського центру паліативної допомоги та догляду в хоспісах у Буффало вивчали сни пацієнтів перед їх відходом у інший світ. Результати виявилися досить цікавими, передають Патріоти України.

Так, люди незадовго до смерті переважно бачать яскраві сновидіння дивного змісту - тунелі з інтенсивним світлом в іншому кінці, давно померлих людей.

У дослідженні взяли участь 10 тис. осіб. У 88% сни повторювалися, один був яскравіше іншого. У 72% сновидінь були присутні родичі, до яких вмираючий відчував симпатію. 59% у снах готували валізи або купували квитки в якусь важливу поїздку.

Тільки 29% бачили також живих близьких, приблизно стільки ж (28%) спостерігали картини з минулого. Вмираючим дітям у снах приходили тварини, яких вони любили.

Яскраві сни починалися приблизно за 10-11 днів до смерті і тривали весь час. У кінці їх частота і емоційне забарвлення лише посилювалися.

Кілька дивом вцілілих по селах тварин дають надію: В Україні взялися відновлювати породу коней, котрою їздили давньоруські князі та запорозькі козаки

субота, 20 квітень 2024, 9:40

В Україні взялися відновлювати втрачену древню популяцію аборигенних поліських коней. Їх вважали вимерлими, але в селах у людей вдалося ще знайти кількох. Як відновлюють кінну породу, притаманну винятково для Полісся – у сюжеті кореспондентки ТСН Вален...

Не зелені чоловічки: Науковці назвали справжній колір іншопланетян та їхньої планети

субота, 20 квітень 2024, 9:32

Науковці заявили, що іншопланетне життя може бути фіолетовим, а не зеленим. Про це пише NDTV з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. . Згідно з дослідженням, іншопланетяни можуть мешкати...