З архіву ПУ. Штрафи і дика бідність: Українець розповів про реальне життя в окупованому Донецьку

Один з жителів окупованого Донецька опублікував в соцмережі коментар, в якому пояснив, чому йому хочеться втекти з міста, передають Патріоти України.

Коментар було опубліковано під відео скандального російського дизайнера Артема Лебедєва, в якому той в яскравих фарбах описував свою поїздку в так звані ДНР і ЛНР.

Донеччанин зовсім не поділяє захоплення російського гостя побаченим і стверджує, що проживши тут навіть тиждень, виникає бажання виїхати звідси подалі.

"За порушення комендантської години тільки в 2014, і в на початку 2015 могли загрожувати примусові роботи. Потім ні - затримують до 5 ранку в мавпятнику, при повторному порушенні штраф. Історій в Донецьку з криміналом (козаками і т.п.) з вимаганням, віджиманням підприємств і всім таким веселим тонни. Не сильно відрізняється від Луганська в цьому плані. Видно Лебедєв з різними людьми спілкувався в містах, і не зовсім об'єктивну інформацію отримував", - написав користувач Inv Great.

За його словами, щоб якось прожити, доводиться працювати на маленьку зарплату від 6 до 14 тис. рублів (від 2,3 до 5,5 тис грн), навколишня дійсність викликає тільки депресію.

"Місто змінене до невпізнання - просто мертве майже, без сліз важко дивитися. Донецьк початку 2014 роки для порівняння - це щось типу між Ростовом і Краснодаромом 2014 за енергією, швидкістю життя, безперервним будівництвом, парками, облагороджуванням, появою цілих мікрорайонів. Зараз всюди цей недобуд, який, природно, необхідно буде зносити. Всі намагаються заробити за межами наших кордонів", - зауважив коментатор.

Крім того, стверджує донеччанин, в місті не фукнкціонує банківська система, а для покупки речей потрібно кілька годин витратити на поїзду на територію, яка контролюється Українською державою.

Єдиним плюсом є дешева оренда квартир та низькі ціни на послуги (перукарні, кафе, заняття з тренерами) та комунальні платежі. Але навіть це пояснюється тим, що населення в місті різко скоротилося.

"Від населення міста напевно лише половина залишилася. Ні в кого жодних сумнівів, що ми комусь потрібні і якихось надій на найменші поліпшення життя - немає", - зауважив автор коментаря.

У липні Україну накриють зливи та град: Синоптикиня дала довгостроковий прогноз і попередила про "сюрпризи"

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:47

Наприкінці квітня в Україні буде похолодання, можуть навіть вдарити заморозки вночі, а на початку червня пройдуть сильні дощі зі шквалами. Однак, за прогнозами погоди від наших фахівців, літо в Україні буде на 1-2 градуси теплішим за норму, і вже в дру...

От де дешевше жити! Держстат опублікував рейтинг українських регіонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:22

Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст...