З архіву ПУ. Сором та й годі: У старовинному туалеті в Турції знайшли... непристойні мозаїки (фотофакт)

Під час археологічних розкопок античного міста Антіохія Ад Грагум неподалік від сучасного турецького міста Газіпаша дослідники знайшли мозаїку II ст., на якій зображені непристойні сцени з давньогрецьких міфів, повідомляють Патріоти України.

"Чоловіки, які приходили до вбиральні 1800 років тому, мабуть, дуже тішились з цих зображень. Як виявилось, туалетний гумор поза часом" - сказав Майкл Хофф.

Перша мозаїка присвячена Нарцису - згідно з міфом, юнак був надзвичайно вродливий і нехтував усіма дівчатами, які в нього закохувались, за що його і покарали боги - будучи на полюванні Нарцис побачив своє відображення у джерелі, закохався в нього і помер від нерозділеного кохання. У туалетній версії Нарцис зображується з великим носом, і, по міркам того часу, виглядає зовсім не привабливо. Проте він дивиться униз і захоплюється своїм відображенням - точніше, відображенням свого пенісу.

"Не дивлячись на те, що збереглась лише половина мозаїки, це її хороша половина" - вважає Хофф. Друга мозаїка демонструє міф про Зевса та Ганімеда: Зевс перетворився на орла та прилетів на землю, щоб забрати троянського підлітка Ганімеда на Олімп і зробити своїм виночерпієм (міф демонструє модель відносин між чоловіками та підлітками у Древній Греції). Зазвичай Ганімеда зображують з палицею в руці і обручем. В цьому ж випадку все виглядає зовсім інакше.

Замість палиці в руках у Ганімеда щипці, якими він тримає губку для миття туалетів. Зевс зовсім не орел, а чапля з довгим дзьобом, що схопила губку і націлилась на пеніс Ганімеда.

"Будь який чоловік розпізнає у цьому образі каламбур. Це відбувається до чи після статевого акту? Це питання без однозначної відповіді", - сказав Хофф. Старовинну мозаїку знайшли за 2 дні до завершення розкопок. "Це звична справа для археології - найкращі відкриття завжди припадають на останній день", - говорить Хофф.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...