Російський актор Анатолій Пашинін, який пішов воювати в лавах Української добровольчої армії (УДА), заявив, що справжніх українців зараз можна перерахувати на пальцях, а решту населення він вважає байдужою масою, яка не має права відносити себе до народу.
З такою жорсткою промовою він виступив, коментуючи подвиг всесвітньо відомого оперного співака Василя Сліпака, який залишив сцену заради боротьби за незалежність України від Росії і загинув на Донбасі. Своєю думкою Пашинін поділився в інтерв'ю журналістці Соні Кошкіній в її програмі "KishkiNa", передають Патріоти України.
"Він усе залишає і приїжджає сюди, все своє життя поклавши. Думаєте, для того, щоб стати героєм в Україні? Ні! Щоб стати вічним докором українцям. Точніше тому, що від них залишилося. Тому що українців залишилося - от ідіть перерахуйте. Ну і на передку ще. Все! Все інше - пардон!
Нехай називаються громадянами України, нехай називаються ким завгодно - запорожцями, черкащанами, сумчанами. Але нехай не сміють говорити, що вони українці! Їм не потрібна Україна! Їм зашибісь, чи стікає Україна кров'ю, чи вмирають мої побратими, загинув Чорномор чи ні. Їм пофіг!" - емоційно прокоментував актор-доброволець байдужість багатьох представників українського суспільства до кровопролитної війни в їхній країні, яка триває вже п'ятий рік.
Вислухавши його позицію, Кошкіна запитала у Пашиніна, чи не згоден він з тим, що звичайні люди не можуть думати про такі трагедії кожну мить свого життя. Однак він відповів їй, що саме для того, щоб не думати про все це, він і вирішив вступити до лав УДА.
Командування Сухопутних військ ЗСУ випрацювало низку правил діалогу та поведінки військовослужбовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки при здійсненні заходів мобілізації. Про це розповів речник командування Сухопутних військ...
Український зоолог, еколог та радіоеколог Денис Вишневський, який понад 23 роки присвятив вивченню Чорнобильської зони відчуження та дослідженню впливу радіації на екосистеми та дику природу, повідомив, що деякі тварини через особливості свого харчуван...