З архіву ПУ. США оприлюднили свою версію походження коронавірусу

Що б китайці не казали, а підозрювати будуть все одно саме них.

Найбільш ймовірною версією походження коронавірусу залишається витік з лабораторії у китайському місті Ухань. Таку думку висловив заступник радника президента США Дональда Трампа з національної безпеки Метью Поттінгер, повідомляють Патріоти України із посиланням на Daily Mail.

«Зʼявляється все більше свідчень того, що лабораторія є найбільш вірогідним джерелом витоку вірусу», – заявив чиновник під час Zoom-конференції, в якій взяли участь парламентарії з різних країн. Як зазначив Поттінгер, вірус міг «вислизнути» з лабораторії в результаті аварії. При цьому він не навів жодних доказів на підтвердження цієї версії.

Перед цим глава МЗС Китаю Ван І представив версію Пекіну щодо походження коронавірусу. За його словами, згідно з більшістю досліджень, пандемія нової інфекції була викликана окремими спалахами в різних місцях по всьому світу.

Раніше Китай підозрювали в засекречуванні даних досліджень про походження коронавірусу. Журналісти з Associated Press запевняють, що перед публікацією дослідження про Covid-19 перевіряє спеціальна комісія при китайському уряді. За даними агентства, Пекін виділяє гранти на сотні тисяч доларів вченим, які вивчають походження коронавірусу.

У липні Україну накриють зливи та град: Синоптикиня дала довгостроковий прогноз і попередила про "сюрпризи"

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:47

Наприкінці квітня в Україні буде похолодання, можуть навіть вдарити заморозки вночі, а на початку червня пройдуть сильні дощі зі шквалами. Однак, за прогнозами погоди від наших фахівців, літо в Україні буде на 1-2 градуси теплішим за норму, і вже в дру...

От де дешевше жити! Держстат опублікував рейтинг українських регіонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:22

Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст...