З архіву ПУ. Стало відомо, яким способом найлегше заразитися коронавірусом

Сплески захворювань COVID-19 в Україні в цілому і в столиці зокрема відбуваються, серед іншого, через недотримання правил особистої гігієни і карантину.

У більшості випадків передача коронавіруса відбувається через руки. Саме тому українцям необхідно дотримуватися елементарних правил гігієни, передають Патріоти України.

Про це заявила директор Департаменту охорони здоров'я КМДА Валентина Гінзбург в інтерв'ю "Укрінформ" .Чиновник повідомила, що сплески захворювань COVID-19 в Україні в цілому і в столиці зокрема відбуваються, серед іншого, через недотримання правил карантину.
"Ми не можемо нескінченно тримати людей в будинках, це не вихід. З іншого боку, люди повинні дотримуватися всіх карантинних вимог ... До речі, COVID-19 спровокував розмови про те, про що ніхто раніше не говорив: майже 90% захворювань передається через руки ", - зазначила Гінзбург.

За її словами, медична галузь вживає всіх необхідних заходів, щоб кількість нових хворих зменшувалася, але "щось повинні зробити самі громадяни".

Майже 90% випадків зараження відбувається через руки

"Тому що, якщо, наприклад, ви взялися за десять ручок різних установ і під'їздів, а потім потерли очей або під носом - ви можете захворіти. І навіть зараз не можна, щоб сіли десять чоловік і розпивали в обідню перерву кави, тому що в кожному потенційно є COVID-19 ", - резюмувала чиновник.
Джерело: Укрінформ

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...